A San Franciso-i rendőr nem volt felkészülve arra, hogy a robotautók is lehetnek szabálytalanok.

A Cruise Automation egyik önvezető Chevrolet Boltja San FranciscóbanForrás: Cruise Automation

Futótűzként terjed a neten egy videó, amelyben az látható, hogy egy sofőr nélküli önvezető autót megállítottak a rendőrök San Franciscóban. A Cruise nevű cég - amelyet hat éve vásárolt fel a General Motors - önvezető Chevrolet Bolt villanyautója azért keltette fel a járőrök figyelmét, mert nem égett a fényszórója, pedig éjszaka volt. Az Instagramon közzétett videóban tisztán hallható, amint azt mondja az autóhoz sétáló járőr, hogy "nincs benne senki".

Aztán néhány másodperccel később, miután a járőr visszasétált a rendőrautójához, az autonóm jármű elhajtott, igaz, nem messzire, mert újfent megállt egy pár száz méterrel arrébb lévő megállóban.
A Cruise azt állítja, hogy az autójuk nem próbált meglépni, csak keresett egy biztonságosabb helyet, ahol nem zavarta a forgalmat. Később az egyik rendőr megkereste az autó üzemeltetőjét, hogy tájékoztassa az esetről, és arról, hogy a vezető nélküli autót végül nem bírságolták meg. A Cruise azt állítja, hogy azóta kijavította a hibát, amely miatt a járművük világító fényszóró nélkül közlekedett éjszaka.