20 percen keresztül nem engedte el a szirénázó mentőt az Audi sofőrje az M1-es autópályán - videó

m1 audi pofátlan sofőr
Vágólapra másolva!
A Bp-i Autósok Közössége osztotta meg az a videót, amelyet egy szirénázó mentőautóból rögzítettek. Az elképesztő felvételen az autós ahelyett, hogy a külső sávba húzódva elengedné a fény- és hangjelzést használó mentőt, a gyorsabb haladás reményében előtte marad, emellett még mutogatott is.
Vágólapra másolva!

Az április 14-én késő délután Tata térségében készült felvételen tisztán látható és hallható, ahogyan a megkülönböztető fény- és hangjelzést is használó mentőautó előtt egy szürke audis – kihasználva a helyzetet – a mentő előtt próbál gyorsabban haladni a kocsisornál - írja a kemma.hu

A pofátlan sofőr ahelyett, hogy a szabályoknak megfelelően lehúzódna a külső sávba, és előre engedné a mögötte szirénázó mentőt,

a belső sávban marad, és az előtte haladókat veszélyesen megközelítve húsz hosszú percen keresztül igyekszik másokat „eltakarítani" maga elől.

A videó beküldője szerint ha az audis karambolozik előttük az autópályán, a mentőautóban lévő, súlyos állapotú nő ellátása is késik, az autós miatt akár komolyabb baleset is bekövetkezhetett volna.

Ő személy szerint elvenné a pofátlan sofőr jogosítványát.