Azt hitte jó autót vett, aztán kiderült, hogy egy összetákolt roncsot sóztak rá

Vágólapra másolva!
A kifogástalan állapotúként meghirdetett Honda Jazzről nagy turpisságok derültek ki.
Vágólapra másolva!
Forrás: Police.hu

Elrejtette eladásra kínált autója komoly hibáit az a 43 éves autókereskedő, aki ellen most fejezték be a nyomozást a monori rendőrök - írta meg a Police.hu. Az 57 éves budapesti vevője feljelentésére indítottak nyomozást 2021 nyarán, a károsult egy vecsési autókereskedésben vásárolt egy kiváló állapotúként kínált és külsőre tetszetős Honda Jazzt, amelyről később kiderült, hogy ócskavas. A szakszerviz, egy további független szerviz, valamint egy igazságügyi gépjármű-közlekedési műszaki szakértő által is alátámasztotta, hogy a komoly eltitkolt hibái vannak. Nem csupán esztétikai eltéréseket mutattak ki, hanem azt is, hogy

a kocsi hátsó részét szinte teljesen kicserélték,

holott az autót gyakorlatilag kifogástalan állapotúként hirdették meg és adták el.

Forrás: Police.hu

Az autó karosszériáját a hátsó ülés előtt, valamint a „C" oszlopok felső részénél elvágták, a kivágott részt ismeretlen eredetű karosszériarésszel pótolták. Ez a beavatkozás jelentősen befolyásolta a karosszéria szilárdságát, valamint a korrózióvédelmet.

A Honda javítását súlyosan szakszerűtlenül, a gyári technológia figyelmen kívül hagyásával végezték el,

ennek következtében a karosszéria egy esetleges ütközéskor nem védte volna megfelelően a benne utazókat.

Forrás: Police.hu

A nyomozás adatai szerint a Jazz 2019-ben, egy külföldön történt közlekedési balesetben komolyan megrongálódott, a kereskedő sérülten hozatta Magyarországra, majd szakszerűtlenül javíttatta meg, és ezután kínálta eladásra, eltitkolva az előtörténetét. A gyanútlan vevő ezek után 1,466 millió forintért vásárolta meg.

Forrás: Police.hu

A kereskedő részéről tanúsított tévedésbe ejtés és károkozás alapozta meg a csalás gyanúját. A rendőrök a vecsési autókereskedés akkori cégvezetőjét idén február 9-én nagyobb kárt okozó csalás bűntettével gyanúsították meg, a 43 éves budapesti férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, a gyanúsítás ellen panasszal élt, de vallomást nem tett. Mostanra a Monori Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.