A Közlekedési Múzeum őrzi meg az első új formátumú rendszámot

új, rendszám, forgalmi, rendszámtábla, július 1-től, 2022.07.01., változás, változott, rendszámok
Budapest, 2022. június 9. A 2022. július 1-től újonnan forgalomba kerülő járművek rendszámtáblájának mintája a 2022. június 8-án készült fotón. Négy betűből és három számból álló rendszámtáblákat vezetnek be a nyár közepétől, mert a jelenlegi karakterkészlet adta lehetőség a vége felé közeledik. MTI/Demecs Zsolt
Vágólapra másolva!
A Közlekedési Múzeumnak adományozta az első új formátumú rendszámot a gépjármű-nyilvántartásért felelős Belügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

A táblát Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, a Clark Ádám téri 0 kilométerkőnél tartott sajtótájékoztatón adta át Vitézy Dávidnak, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkárának.

Rétvári Bence elmondta: július elsejétől

az újonnan forgalomba helyezett gépjárművek négy betűből és három számból álló, címeres rendszámtáblákat kapnak.

A legelső új hatósági jelzést, az AAAA-001-es rendszámot a Belügyminisztérium a Közlekedési Múzeumnak adományozza.

A 2022. július 1-től újonnan forgalomba kerülő járművek rendszámtáblájának mintája a 2022. június 8-án készült fotón. Négy betűből és három számból álló rendszámtáblákat vezetnek be a nyár közepétől, mert a jelenlegi karakterkészlet adta lehetőség a vége felé közeledik Forrás: MTI/Demecs Zsolt

Vitézy Dávid kiemelte: számításaik szerint, ha a jelenlegi ütemben bővül a gépjárműpark, akkor 500 évig elegendő az új betű- és számkombináció. Ezért is fontos az új rendszámszéria első darabját megőrizni a Közlekedési Múzeumban, amelynek új állandó kiállításában kap helyet az első új formátumú rendszámtábla.