Olyat tettek a magyarok kedvenc autójával, hogy rá se lehet ismerni

Toyota Vitara
Vágólapra másolva!
Az indiai piacra szánják az Urban Cruiser Hyryder nevű kompakt szabadidő-autót.
Vágólapra másolva!
A Toyota 19 centivel hosszabb, 2 centivel szélesebb és 2,5 centivel magasabb a magyar Vitaránál, a tengelytávja 10 centivel nagyobb Forrás: Toyota

A Toyota és a Suzuki közötti együttműködés újabb gyümölcse a Toyota Urban Cruiser Hyryder, amely a régebbi Urban Cruiserhez hasonlóan le sem tagadhatná, hogy az Esztergomban gyártott Suzuki Vitara alapjaira és a Suzuki Heartect platformjára épült.

Forrás: Toyota

A kis SUV arányai nem sokat változtak, viszont

az orr-részét és a farát teljesen átrajzolták

az esztergomi Vitarához képest: elöl kettéosztott fényszórókat és zárt felső maszkot kapott, hátul pedig vízszintes lámpákat, melyeket egy krómozott szárnymotívum köt össze. A hátsó irányjelzőt és tolatólámpát lejjebb, a lökhárítóban helyezték el, egy alsó diffúzor-imitációval együtt.

Forrás: Toyota

Belül még jobban különbözik a mi Vitaránktól az indiai Toyota-verzió, amely új műszerfalat, 9 colos érintőképernyőt és 7 colos vezető előtti kijelzőt kapott. A jobban felszerelt változatok puha, bőrözött felületekkel, hangulatvilágítással, head-up display-jel, 360 fokos kamerarendszerrel, Google Assistant és Siri hangvezérléssel, vezeték nélküli telefontöltővel, fűtött és szellőztetett ülésekkel, hátsó légbeömlőkkel és USB-portokkal kényeztetik a sofőrt és utasait.

Forrás: Toyota

A kocsival távolból is kapcsolatba lehet lépni egy applikáció segítségével, amely akár okosorán is futtatható. Indiában az Urban Cruiser Hyryder a Suzuki 102 lóerős 1,5 literes szívómotorjával, lágy hibrid hajtással, valamint az itthon is kapható, 116 lóerős full hibrid hajtással kapható.