Meg fog lepődni, milyen erős autókat kaptak a cseh rendőrök

Vágólapra másolva!
Mostantól nehéz lesz elmenekülni a rend éber őrei elől a csehországi autópályákon.
Vágólapra másolva!
Számos módosítást hajtottak végre az 540i Touringon, hogy rendőrautó lehessen belőle, például az összes szükséges lámpát, szirénát és kamera- és kommunikációs rendszert bele kellett építeni Forrás: BMW

A cseh bűnözők jobban teszik, ha mostantól többet néznek majd a visszapillantó tükörbe, mivel az ország rendőrsége a közelmúltban 10 darab BMW 540i xDrive Touring modellt vett át, és a következő években még továbbet fog kapni (összesen nem kevesebb, mint 70 járművet vesznek a BMW-től).

Forrás: BMW

A közelmúltban átadott 10 db 540i xDrive Touring felét autópálya-felügyeletre használják, és feltűnő rendőri festéssel látják el. A fennmaradó öt példány viszont matricázás nélküli lesz, ezeket nagy sebességű üldözésre használják majd.

Forrás: BMW

A Magyarországon listaáron

25,19 millió forintba kerülő prémium kombi

tökéletesen alkalmas erre a feladatra, mivel a háromliteres, sorhatos turbómotorja 340 lóerőt ad le, így az 1,9 tonnás autó 4,8 másodperc alatt gyorsul fel 0-100 km/h-ra, a végsebességét pedig csak az elektronika korlátozza 250 km/h-ra.

Forrás: BMW

„A rendőri munka feltételeinek és minőségének javítása érdekében fontos lépés a járműpark rendszeres cseréje is" – nyilatkozta Jaromir Bischof rendőrfőkapitány-helyettes, ezredes. „Örülök, hogy a rendőrök olyan modern, biztonságos és gyors járműveket használhatnak majd a szolgálatukban, mint ez a 10 darab BMW.