Büntetőfékezett a teherautós, de az áldozatát hozták ki hibásnak

büntető fékezés, közlekedés, teherautó, ütközés
Vágólapra másolva!
A kamerás autó sofőrje nem ért egyet a rendőr döntésével. Döntse el ön, hogy ki hibázott!
Vágólapra másolva!

A Bpiautósok.hu egyik olvasója küldte be az alábbi videót a portálnak, és a hozzá tartozó levélben elárulta, hogy ebben a balesetben őt hozta ki hibásnak az intézkedő rendőr, mivel úgy vélte, hogy nem segítette lassítással az előzés végrehajtását. Még egy 5000 forintos bírságot is kapott az autós.

Július 23-án szombaton délután, Veszprémvarsányban, a 82-es úton történt a baleset, amely a személyautó sofőrje szerint így zajlott: "a teherautó előzésbe kezdett, amit szándékos károkozási szándékkal, lassítással és bevágással fejezett be. Ennek előzménye egy 4 km-rel korábbi előzésem, mely feltehetően sértette őt. Amikor utolért, villogással és dudálással, követési távolság tartása nélkül jelezte nemtetszését".

A kamerás autó sofőrje a helyszínen elismerte a felelősséget, de utólagosan panasszal fog élni, és reméli, hogy a rendőrség újra megvizsgálja a felvételt.

Véleményünk szerint egyértelmű, hogy itt büntetőfékezés történt, az autós legfeljebb annyiban tekinthető hibásnak, hogy azonnal vészfékeznie kellett volna kikerülés helyett, így talán az ütközést el lehetett volna kerülni. Persze jó lenne látni azt is, hogy mi történt 4 km-rel korábban, de ennek a felvételen látható baleset megítélése szempontjából nincs jelentősége.