Kis híján elütötte a pofátlan, dudáló lakóautós a Magyar Közút dolgozóját

Vágólapra másolva!
Egy szabálytalan teherautó miatt történt baleset a 8-as úton, de az igazán félelmetes helyzet a helyszíni szemle után következett.
Vágólapra másolva!
Forrás: 112Press

A 112Press számolt be a Jánosháza határában történt balesetről. Egy tehergépautó vezetője a leamortizálódott stoptáblát figyelmen kívül hagyva hajtott rá a 8-as főútra a 114-es kilométerszelvénynél, épp egy szabályosan közlekedő Suzuki Swift elé.

"A megengedett sebességgel közlekedtem, kivilágítva, a teherautó pedig megállás nélkül hajtott rá a főútra a stoptábla ellenére. Már nem tudtam elkerülni a balesetet ezért jobbra húztam a kormányt, hogy ne a teherautóval ütközzek" - mondta a Suzukit vezető férfi.

Kivitt egy táblát, de menthető Forrás: 112Press

A személyautó a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról, kidöntött egy közlekedési jelzőtáblát, majd az árokban állt meg. Amikor a teherautó szabálytalan sofőrje észlelte, hogy balesetet okozott, akkor azonnal megállt és visszament segíteni. Azt mondta, hogy nem vette észre az érkező autót.

Ezért nem adott elsőbbséget a teherautós... Forrás: 112Press

Személyi sérülés nem történt, a sérült Swiftet a jánosházi önkéntes tűzoltók áramtalanították. Viszont a helyszíni szemle végén egy lakóautó majdnem elgázolta a Magyar Közút munkatársát: a termetes jármű vezetője lassítás nélkül, folyamatosan dudálva hajtott el a gondosan kihelyezett figyelmeztető jelzések mellett, a láthatósági öltözetben dolgozó közutas dolgozó kénytelen volt az árok felé ugrani, hogy ne üsse el.