A Vision GT-vel az 1957-es 1100 OHC-nek állít emléket a cseh autógyártó.

A két felső szárnyprofil között élénkpiros színben pompázik az új Skoda felirat, hologram formájábanForrás: Skoda

A Skoda Vision GT egy teljesen elektromos versenyautóról készült tanulmány, amely egyelőre csak a dizájnrészleg merevlemezein létezik. A modell megalkotása során az 1957-es 1100 OHC volt az ihletforrás, de nagy különbség, hogy a benzinmotort itt tisztán elektromos hajtásra cserélték. Azért készült el a koncepció, hogy autógyártó egyértelmű jelzést küldjön a fenntartható sportosság témakörében.

Jól láthatóak a hasonlóságok - és persze a különbségek isForrás: Skoda

Csakúgy, mint az 1100 OHC, a Vision GT is egy piros, nyitott tetejű versenyautó, elképesztően hosszú motorháztetővel és nyitott kabinnal. Együlésesnek tervezték, a vezető a jármű közepén ül. A felül és alul lapított, futurisztikus formájú karbon kormánykerék fölött lapos képernyősáv található, amely szélvédőként is funkcionál. Azonban a fontos információk közvetlenül a vezető sisakrostélyára vetítődnek, hasonlóan a head-up kijelzőhöz.

Talán minden idők legszebb Skodája az 1000 OHCForrás: Skoda

A lapos Vision GT külsejét letisztult vonalak és határozott élek jellemzik, a dizájn egyes elemei a jelenlegi Formula E versenyautókét idézi, ami különösen jól látszik a kétrészes hátsó szárnyon.