A Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) megfontolásra ajánlja az illetékes hatóságnak, hogy a forgalmi engedély adattartalmának legközelebbi felülvizsgálatakor bővítsék az adatokat az elektromos járműveket azonosító legfőbb információkkal.

Az Elmob szerint a forgalmi engedély funkciója egyebek mellett, hogy igazolja, a jármű a forgalomban való részvételhez megfelelő műszaki állapotban van, ki a tulajdonosa és az üzemben tartója, illetve hogy mik a legfontosabb paraméterei. Az elektromos autóknál fontos adat egyebek mellett az akkumulátor típusa, a töltési teljesítmény, a motorok száma és típusa is, ezeket a jelenlegi forgalmi engedély azonban nem képes kezelni.

 

Az egyesület szerint első lépésként annak feltüntetése lenne a legfontosabb, hogy milyen kapacitású akkumulátorral rendelkezik az adott elektromos autó.  

Az első magyar forgalmi engedélyt 130 évvel ezelőtt állították ki. Az 1910 óta kötelező és azóta szabványosított dokumentumot hat alkalommal módosították, jelenlegi formátumát 2005. január elseje óta használják.