A tuningolt orosz autó komoly meglepetésekre lehet képes a gyorsulásával.

Kattintson a képre, galéria nyílik!Forrás: Classic Trader

Egy klasszikus autókra szakosodott angol hirdetési oldalon tűnt fel a képeken látható 2004-es Lada Niva, amely a brutális teljesítményű motorjához méltó megjelenést kapott.

Hiába a sárvédőszélesítések, így is kilógnak a kerekek, ami nálunk bukást eredményezne a vizsgánForrás: Classic Trader

A görög tulajdonos által 31 ezer fontért (14 millió forint) kínált terepjáró fekete fényezése, 22 colos könnyűfém keréktárcsái, 245/30-as gumiabroncsai, sötétített irányjelzői, LED-es fényszórói már sejtetik, hogy nem egy átlagos Nivával van dolgunk, pedig a lényeg a motorháztető alatt található.

Nem sok maradt a gyári állapotbólForrás: Classic Trader

Az 1,7 literes, gyárilag mindössze 83 lóerős Lada-motort 1,8 literesre fúrták fel, és egy turbófeltöltőt, valamint töltőlevegő-hűtőt is tettek rá verseny motorvezérléssel, amitől a teljesítménye az eredeti többszörösére nőtt.

Kényelmesnek tűnnek a bőrözött sportülésekForrás: Classic Trader

Lpg-gázzal hajtva 175, 95-ös benzinnel 210, versenybenzinnel/metanollal pedig állítólag 300 lóerő jön ki a négy hengerből, amit az összkerékhajtásnak köszönhetően vélhetően az aszfaltra is képes levinni a Niva.

Érintőképernyő, mint egy modern autóbanForrás: Classic Trader

Terepezni persze nem ajánlott az ültetett futómű és a peres utcai sportgumik miatt, bár a felező rendelkezésre áll. A megállásról elöl 30 cm átmérőjű, lyuggatott Brembo tárcsák gondoskodnak Porsche féknyergekkel, de hátul is tárcsafékekre cserélték a dobokat.