Tömegek mennek át a piroson egy pesti vasúti átjárón, aztán kiderült valami, ami a videónál is meglepőbb

vasút
Vágólapra másolva!
Reagált a MÁV arra a videóra, amelyen az látható, hogy több autós is átmegy a piroson egy XVIII. kerületi vasúti átkelőnél.
Vágólapra másolva!

A Bpiautosok.hu az elmúlt napokban két felvételt is kapott arról, ahogy tömegesen hajtanak át a piroson egy XVIII. kerületi vasúti átjáróban az autósok. A felvételekre reagált a MÁV.

Napközben és éjszaka is megerősített készenlét dolgozott, dolgozik az elhárításán" - írta a vasúttársaság.

"A videóban látható vasúti átjáró hosszabb ideig van lezárt állapotban, mert – a vasúti közlekedés és a közúti közlekedés biztonsága érdekében is – a sorompót akkor nyitják fel, amikor a vonat beérkezéséről visszajelentés érkezik a szomszéd állomásról (ez kb. 6 perc a sorompó lezárását követően), tehát miután a vonat elhagyja a sorompót, nem vált át fehér villogásra a fénysorompó. Az átjáró zárva tartásának ideje nem haladhatja meg a 10 percet."

"A biztosítóberendezések hibájáról, az üzemzavarokról a mozdonyvezetőket is értesítik. A vonatokkal az átjárót ilyenkor a biztonság érdekében csak lassan, max. 15 km/h-s sebességgel közelítik meg. A szabályok betartásával ilyen helyzetekben nem alakulhat ki balesetveszély.