Reagált a MÁV arra a videóra, amelyen az látható, hogy több autós is átmegy a piroson egy XVIII. kerületi vasúti átkelőnél.

A Bpiautosok.hu az elmúlt napokban két felvételt is kapott arról, ahogy tömegesen hajtanak át a piroson egy XVIII. kerületi vasúti átjáróban az autósok. A felvételekre reagált a MÁV.

A Nagykőrösi út – Eke út – Vasút úti kereszteződésében lévő sorompó biztosítóberendezési hiba következtében jelez a megszokottnál hosszabb ideig tiltó (villogó piros) fényjelzést a közút felé.A hibajelenség az elmúlt napokban a javítások ellenére is időnként visszatér, a szakemberek még keresik annak pontos okát. Napközben és éjszaka is megerősített készenlét dolgozott, dolgozik az elhárításán" - írta a vasúttársaság.

"A videóban látható vasúti átjáró hosszabb ideig van lezárt állapotban, mert – a vasúti közlekedés és a közúti közlekedés biztonsága érdekében is – a sorompót akkor nyitják fel, amikor a vonat beérkezéséről visszajelentés érkezik a szomszéd állomásról (ez kb. 6 perc a sorompó lezárását követően), tehát miután a vonat elhagyja a sorompót, nem vált át fehér villogásra a fénysorompó. Az átjáró zárva tartásának ideje nem haladhatja meg a 10 percet."

"A biztosítóberendezések hibájáról, az üzemzavarokról a mozdonyvezetőket is értesítik. A vonatokkal az átjárót ilyenkor a biztonság érdekében csak lassan, max. 15 km/h-s sebességgel közelítik meg. A szabályok betartásával ilyen helyzetekben nem alakulhat ki balesetveszély. A közlekedők elnézését és türelmét kéri a vasúttársaság! Saját és mások biztonsága érdekében is fontos, hogy tartsák be a vonatkozó KRESZ-szabályokat."