Fékezés nélkül, részegen tarolt le egy álló autót, első dolga volt helyet cserélni egy kiskorúval - videó

autó
Vágólapra másolva!
Át akarta verni a rendőröket egy balesetet okozó részeg autós Nyírbátorban, egy kamera lebuktatta.
Vágólapra másolva!

Közlekedési szabálysértések miatt már többször eltiltották a vezetéstől azt a 22 éves, vezetői engedéllyel nem rendelkező nyírségi férfit, aki még 2021. július 24-én okozott balesetet. A férfi szeszes ital fogyasztása után autózott Nyírbátorban, mellette a testvére, míg a hátsó ülésen egy kiskorú ismerőse utazott.

A férfi nem vette észre az előtte forgalmi okból álló autót, fékezés nélkül nekiment, majd egy kerítés állította meg. A vétlen autóban ülő nő több töréses sérülést szenvedett, amelyek maradandó fogyatékossággal gyógyultak meg.

A férfi az ütközés után kiszállt a kocsiból, majd a testvére kérésére a hátul utazó kiskorú ült a kormány mögé, a vezető pedig beszállt a hátsó ülésre. A vádlott nem segített a másik autó vezetőjének, ezt helyette a testvére tette meg, míg ő kiskorú ismerősével megbeszélte, hogy mit fognak hazudni a kiérkező rendőröknek.

Forrás: Ugyeszseg.hu

Az ügyészség azt indítványozta a vádiratban, hogy amennyiben beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság három év és két hónap börtönbüntetésre ítélje, négy évre tiltsa el a járművezetéstől, illetve három évre a közügyektől.