A ráncfelvarrás utáni Corsa külseje jobban illeszkedik a márka többi modellje közé, de a lemezek alatt is lényeges változások történtek.

A Grafitszürke fényezés most először érhető el a Corsához. Kattintson a képre, galéria nyílik!Forrás: Opel

Határozottan modernebbé tették a Corsa megjelenését, a legfeltűnőbb újdonság az ún. Vizor orrkialakítás, ami a márka valamennyi új modelljére jellemző. A fekete, sisakrostélyra emlékeztető elem magába foglalja a hűtőmaszkot, a LED-es fényszórókat és középen a villámos emblémát. A feláras Intelli-Lux LED mátrix fényszórókban a korábbi nyolc helyett immár összesen 14 egyedi szabályozású LED szegmens dolgozik, így pontosabban takarja ki a többi járművet a világítási képből.

Digitális műszerfal és új infotainment

Új üléshuzat, váltókar és kormánykerék jelent meg az utastérbenForrás: Opel

Belül a legfontosabb újdonság az opcionálisan rendelhető teljesen digitális műszerfal, amelyhez új, Snapdragon platformra épülő infotainment rendszer is tartozik fejlett grafikával, 10 colos érintőképernyővel, multimédia szolgáltatásokkal és mesterséges intelligenciával. A navigációs rendszer kapcsolt szolgáltatásokat is kínál, emberi hanggal működtethető (Hé, Opel), és online frissíthető. Végre már vezeték nélkül is csatlakoztathatók az Apple CarPlay- és Android Auto-kompatibilis okostelefonok az autó rendszerére.

Erősebb elektromos Corsa és új lágy hibrid hajtás

A légbeömlőt mintázó formák az első lökhárító alsó részén feltűnőbbek és nagyobbak is mint korábbanForrás: Opel

Az Opel 2028-tól kizárólag elektromos modelleket kínál majd az európai piacon; ennek a törekvésnek megfelelően a márka villamosított palettája immár 12 tagú. A Corsa Electric a ráncfelvarrás után kétféle tisztán elektromos hajtáslánccal lesz elérhető: a 136 lóerős, 50 kWh-s akkuval szerelt régi változat WLTP hatótávolsága 357 kilométer, az új, 156 lóerős verzió az 54 kWh-s akkumulátorral azonban már 402 km-t is meg tud tenni egy töltéssel.

Sima benzines is marad

Sötétebbek lettek a hátsó lámpák, a Corsa felirat pedig a csomagtérajtó közepére kerültForrás: Opel

Az Opel történetében most először 48 V-os lágy hibrid hajtásláncok is elérhetők az új Corsához: 100 és 136 lóerős, elektrifikált 1,2 literes benzinmotorokhoz duplakuplungos robotizált sebességváltó kapcsolódik. Kínálatban maradnak az olcsóbb, 75 és 100 lóerős, hibrid nélküli háromhengeresek is kézi váltóval.