A Golf R 333-at drágábban adta a Volkswagen, mint a nemrég frissített luxusterepjárót, a Touareget.

Csak ebben a színben lehetett kérni. Kattintson a képre, galéria nyílik!Forrás: Volkswagen

Minden idők legdrágább Golfja, az R 333 nevű limitált szériás modell 76 410 euróba (28,3 millió forint) került Németországban. Azért jogos a múlt idő, mert június 2-án indult a rendelések felvétele Németországban, és mindössze 8 perc alatt mind a 333 darabot lefoglalták.

Négy csövön át durrog a titán Akrapovič kipufogóForrás: Volkswagen

A Golfok királya 3 millió forinttal volt drágább, mint a 2024-es modellévű Touareg V6 TDI, de tíz éve még egy Phaeton luxuslimuzint is olcsóbban lehetett újonnan venni, mint ma ezt a limitált szériás hot hatch-et.

Belül csak egy kis, 333 feliratú plakett és pár szénszálas betét árulja el a limitált szériátForrás: Volkswagen

Pedig a Golf R 333 nem tud sokkal többet, mint az alapjául szolgáló, 4,8 millió forinttal olcsóbb Golf R Performance. Kívülről mindössze a Lime Sárga metálfényezés, a fekete tető, a fekete, 19 colos felnik, a semi-slick gumik és a 333 logók jelentik a különbséget. Nem kell felárat fizetni a LED Matrix fényszórókért és mérges hangú, titán Akrapovič kipufogórendszerért sem, valamint a szériafelszereltség része még a Nappa bőr sportülés, a Harman Kardon prémium audiorendszer, a szénszálas díszítés és a sorszámozott jelvény a műszerfalon.

A szállítások októberben kezdődnek, és a Volkswagen szerint a limitált szériás sportmodellt „potenciális gyűjtői cikknek" szántákForrás: Volkswagen

Egyesek számára csalódás lehet, hogy a hajtásláncban nincs változás a Performance-hoz képest: a turbófeltöltős kétliteres négyhengeres motor ugyanúgy 333 lóerőt és 420 Nm nyomatékot ad le. Az összkerékhajtású hot hatch 4,6 másodperc alatt gyorsul fel 0-100 km/h-ra, a végsebessége 270 km/h.