Ne csodálkozzon, ha az új Mitsubishi Coltot nagyon hasonlónak találja egy francia kisautóhoz.

A Colt gyártása szeptemberben indul a Renault törökországi Bursa üzemében, az autó forgalmazása 2023 októberében kezdődik. Kattintson a képre, galéria nyílik!Forrás: Mitsubishi

Mivel az év elején bemutatott új Mitsubishi ASX a Renault Captur átemblémázott változata, nem okozhat meglepetést, hogy a most bemutatott új, hetedik generációs Mitsubishi Colt viszont a nemrég frissített Renault Clio ikertestvérének tekinthető.

A hátsó rész meghatározó látványelemei a Colt felirat és a M i t s u b i s h i márkajelzés, illetve a légterelő és az alsó védőlemez-imitációForrás: Mitsubishi

A japán verzió megjelenése csak az első-hátsó lökhárítókban, a fényszórókban és a krómbetétes hűtőmaszkban tér el a francia eredetiétől, a fémből préselt karosszériaelemek csereszabatosak. Mégis, a határozott formavilágú orr-résznek köszönhetően nagyobb a különbség a Colt és a Clio, mint az ASX és a Captur között.

Oldalról nehéz megkülönböztetni a CliótólForrás: Mitsubishi

Bent is minden a Clióból származik, leszámítva a kormányon látható gyémántos emblémát és az infotainment rendszer grafikai megoldásait. A drágább változatokban 7 colos digitális műszerfal és 10 colos, álló formátumú érintőképernyő van, a szerényebb felszereltségekhez analóg műszerfal és 7, vagy 9 colos érintőképernyő jár.

Automata váltó csak a hibridban vanForrás: Mitsubishi

A belépő szintet a Daciákból is ismert, háromhengeres, egyliteres, 65 lóerős szívó benzinmotor jelenti, amelyhez ötfokozatú manuális sebességváltó csatlakozik. Aki lendületesebb autózásra vágyik, mint a 17 másodperces 0-100 km/-s gyorsulás, az rendelheti turbós egyliteressel (90 lóerős teljesítménnyel) és hatfokozatú manuális sebességváltóval is a Coltot.

A Mitsubishi többi modelljéhez hasonlóan a Colthoz is jár az 5 év/100 ezek km garancia, ami jobb ajánlat a Renault-énálForrás: Mitsubishi

A legdrágább és legtakarékosabb verzió a 145 lóerős öntöltő hibrid lesz, amelynek hajtásrendszerében a négyhengeres, 1,6 literes szívó benzinmotort villanyhajtás és egy körmös kapcsolású automata sebességváltó egészíti ki. A hibrid Colt városban az idő 80 százalékában leállítja a benzinmotorját, így a kombinált átlagfogyasztása csupán 4,35 liter. A csak Európában árult kisautó 2023 őszi piacra lépése idején mindegyik hajtáslánc kapható lesz.