A márka első villanyautója 2024 elején érkezik a Jeep Avenger technikájával.

Forrás: Carscoops

Kiszivárogtak képek az Alfa Romeo kis SUV-járól amely a milánói gyártó új, elektromos korszakának első modellje lesz. A B-szegmensbe tartozó szabadidő-autó eredetileg Brennero néven volt ismert, de a hírek szerint már más néven kerül majd a szalonokba.

Forrás: Carscoops

Az olasz márka kínálatában a tavaly érkezett Tonale alatt helyezkedik majd el, és ugyanarra az e-CMP platformra épül, mint a Fiat 600 és a 2023-as Év Autójának választott Jeep Avenger. Azokhoz hasonlóan később lesznek benzinmotoros lágy hibrid változatai is, de elsőként valószínűleg csak a tisztán elektromos verzióját fogják bemutatni.

Forrás: Carscoops

Az Instagramon kiszivárgott képek alapján a kocsi jóval agresszívebb külső dizájnt kap, mint a Fiat és a Jeep, különösen az orr-rész harciassága feltűnő a hatalmas Scudetto maszkkal és légbeömlőkkel, de izgalmasra sikerült a fényszórók és a nappali fények kialakítása is. Ha a testvérmodelleket vesszük alapul, akkor kikövetkeztethető, hogy körülbelül 4,1 méter hosszú és 1,8 méter széles lesz az Alfa Romeo belépő modellje.

Forrás: Carscoops

Nagyobb presztízse és jobb vezethetősége miatt valószínűleg drágább lesz, mint a műszakilag szinte azonos Jeep Avenger, amelynek árlistája Magyarországon 16 millió forinttól indul a 156 lóerős villanymotorral és a 400 km (WLTP) hatótávot biztosító, 54 kWh-s akkumulátorral. Fontos feladata lesz az új Alfának, hogy új vásárlókat, például fiatal családokat és nőket vonzzon be az elsősorban a középkorú férfiak által kedvelt márkához.