Főleg BMW-kre szakosodott az a magyar tolvajpáros, akiket nemrég fogtak el a rendőrök.

A BRFK nyomozói szeptember 11-én Csepelen fogtak el egy férfit és a vele lévő nőt, akik két nappal korábban Németországból elloptak egy autót, hogy azt Magyarországon alkatrészként értékesítsék. A BMW X2-es eredeti rendszámát magyar hatósági jelzésre cserélték, még regisztrációs matricát is ragasztottak a szélvédőre.

A férfihez köthető címeken a budapesti nyomozók Németországból lopott további járműveket találtak: egy BMW X6-ost, egy BMW X5-öst, egy Ford Mondeót és egy utánfutót. A járműveket vagy más rendszámmal látták el, vagy az alkatrészeket építették be más kocsikba. A rendőrök lefoglaltak még indítókulcsokat, magyar és német forgalmi engedélyeket, törzskönyveket.

 

A tolvajok módszere az volt, hogy vásárlási szándékot színlelve kerestek fel autókereskedőket vagy hirdetést feladó magánszemélyeket. A kiszemelt autók megtekintésekor az indítókulcsokat is elkérték, de másik, hasonló kulcsot vagy üres kulcsházat adtak vissza helyette, majd az eredetivel visszatérve elvitték az autót.  

A külföldön elkövetett autólopások miatt a német hatóság jár el. A BRFK a párost jelentős értékre elkövetett pénzmosás megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki. A rendszámok átszerelése miatt a férfit egyedi azonosító jellel való visszaéléssel is gyanúsítják, valamint azért is büntetőeljárás indult ellene, mert úgy vezette a lopott kocsit, hogy korábban bevonták a jogosítványát. A férfit őrizetbe vették, a nő szabadlábon védekezhet.