Autósmozi: Volkswagen Golf VI

Vágólapra másolva!
A Volkswagen Golf hatodik generációja az elvárhatót hozza, semmi többet - szerintünk. De vajon mit gondolnak róla a márka fanatikus rajongói, akik nap mint nap valamelyik elődjével róják a kilométereket?
Vágólapra másolva!

Amelyik autó nem kápráztat el, nem nyújt tökéletes kényelmet, és nem kéjes élvezet a vezetése, azt lehúzzák az újságírók - vádolnak sokat bennünket.

A Volkswagen Golf hatodik generációja annyival jobb és frissebb, amennyire az egy modellváltásnál elvárható, de ahogyan elődjei sem, úgy ez sem hoz semmi igazi újdonságot.

A Golf-vevők persze éppen ezt a fontolva haladást várják el, sokan megrettennének a merész vonalaktól, ám Magyarországon a Golf olyan státuszt foglal el, hogy népharagot gerjeszt az az újságíró, aki a tesztautó színével kapcsolatos kijelentéseket tesz az autó karakteréről.

Nevezhetnénk megfutamodásnak is, hogy inkább a Volkswagen-rajongókat invitáltuk egy próbaútra, de célunk nem a konfliktuskerülés volt, hanem az, hogy megtudjuk, mit jelent azoknak a hatodik széria, akiknek az azt megelőző generációk sem csak autók, hanem Autók voltak.