Wéber az élről rajtol Pauban

Vágólapra másolva!
A Seat Európakupa második hétvégéjén ismét nem a legkedvezőbb előjelekkel indultak el a magyar fiúk az első futamon, de még valami pozitívum is kisülhet ebből. Wéber Gábor ugyanis a verseny végén nyolcadik lett, ami azt jelenti, hogy holnap az élről rajtolhat.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Másnál már bevált a taktika: a szombati nyolcadik hely a vasárnapi rajtelsőséget jelenti Wébernek


Nagyon úgy néz ki, magyar szemszögből igazán hullámzó a hangulata a Seat Európakupa versenyeinek. Az első, valenciai hétvégén a kis magyar csapat előbb biztatóan szerepelt, majd visszaesett, aztán egy balul sikerült első futam után Wéber Gábor a második futamon harmadik lett.

Majdnem ugyanezt a forgatókönyvet követte a második hétvége első futamáig is a magyar csapat, vagyis itt is voltak már magasan, majd nagyon mélyen. Most éppen a felemelkedésen dolgoznak, elég hatékonyan.

Az első szabadedzés közepesen sikerült, majd a másodikon Wéber megtáltosodott és ötödik időt autózott. Majd jött az időmérő, amelyen szépen elkezdett szemerkélni. Rövid kezdőfázis után egy baleset miatt megszakították az edzést, majd a folytatásra még vizesebb lett a pálya. Wéber szépen jött fel, de csak a 13., míg Michelisz Norbert a még inkább elkeserítő 19. helyet szerezte meg.

Forrás: [origo]

Michelisz is esélyes a pontszerzésre a második futamon


Az első futamon aztán Wéber Gabi ismét hozta, amit hoznia kellett, feljött a nyolcadik helyre. Ez azért fontos, mert a WTCC-s szabályok miatt az első futam első nyolc helyezettje vasárnap fordított sorrendben indul a rajtrács elejéről, vagyis Wéber indul a pole-ból. Wébernek tehát nem volt érdemes sokkal előrébb verekednie magát, hiszen akkor vasárnapra rosszabb helyzetbe hozta volna magát. Ráadásul ezen a szűk városi pályán nagyon nehéz előzni, ami vasárnap előnyt jelenthet. Ezzel a taktikával nyert nem egy világbajnoki címet Andy Priaulx, a WTCC háromszoros bajnoka, tehát a logika nem rossz. A nyolcadik helyért ráadásul Wébernek még egy pont is jár.

Michelisz Norbi sem adta könnyen magát, azonban a 19. helyről ezen a pályán nem sok babér teremhetett. Végül feljött 12. helyre, ami talán még pontszerzésre is elég lehet. A versenyt vasárnap 18 órakor az Eurosport 2 műsorán lehet megtekinteni.