Autóval megy nyaralni? Erre figyeljen tankoláskor!

Vágólapra másolva!
A nyári szezonban rengetegen indulnak el a vízpartok felé. Az átlagos autók ebben az időszakban teszik meg éves futásteljesítményük nagyobbik részét – ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen üzemanyag kerül a tankba a hosszú út előtt.
Vágólapra másolva!

Legyen szó akár a Balatonról, akár a horvát tengerpartról, a kedvenc nyaralóhely felé közlekedve egyre több magyarországi autós tankol prémium üzemanyagot. A csúcskategóriás dízel, illetve benzin forgalma tavaly már több mint 30 százalékkal múlta felül a megelőző évi szintet a hazai benzinkutakon a Magyar Ásványolaj Szövetség adatai szerint.

Forrás: OMV Magyarország

Az adatok alapján egyre több magyarországi autós fedezi fel a prémium üzemanyagok nyújtotta előnyöket: a nagyobb teljesítményt, javuló hatékonyságot, az optimálisabb működést és hosszabb motorélettartamot – mondta lapunknak Wéber Gábor autóversenyző, Forma 1-es szakkommentátor. Véleménye szerint az üzemanyag alapvetően befolyásolja egy autó, illetve motorja élettartamát, hiszen nemcsak a jármű károsanyag-kibocsátását, illetve az erőforrás hatékonyságát javítja, de alkatrészeinek tisztaságát is pozitív irányban befolyásolja. A minőségi üzemanyag különösen fontos lehet a nyári szezonban, az átlagautós ugyanis ilyenkor „tudja le" éves futásteljesítménye nagyobbik részét – tette hozzá Wéber Gábor.

A gyártók kutatás-fejlesztési laboratóriumai a legnagyobb autóipari szereplőkkel és tudományos intézményekkel, egyetemi kutatóhelyekkel is együttműködve fejlesztik a legmodernebb motorokra optimalizált üzemanyagokat. Az OMV hosszú kutatómunka után tavaly nyáron vezette be a MaxxMotion 100plus üzemanyagot, amely az autó- és üzemanyagipar legmagasabb, a World Wide Fuel Charter Category 5 előírásaiban foglalt követelményeket is teljesíti.

A prémium üzemanyagok nyújtotta előnyöket a vezetési stílus és a gépjármű állapota befolyásolja, az összehasonlítás alapja pedig az EN 228-as szabványnak megfelelő alap 95-ös motorbenzin.

https://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=21898166&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1