Az Audi is kiemelten készül a nürburgringi 24 órásra

Vágólapra másolva!
A nürburgringi 24 órás az összes német gyártó számára kiemelten fontos esemény. Nincs ez másképp az elsősorban Le Mans-ra koncentráló Audival sem. Idén az R8 LMS-sel a győzelemre törnek.
Vágólapra másolva!

A német gyártók számára mindig is kiemelten fontos volt a nürburgringi 24 órás versenyen való helytállás. Bár a Le Mans-i verseny nagyobb hírnévnek örvend, de a németeket számára mindig különösen fontos lesz a hazai földön való helytállás.

A BMW a legsikeresebb márka, de az utóbbi években inkább a Porsche csapatai csillogtak. Most az Audi is ismét visszatér a ringbe, de nem a Le Mans-ra szánt R15-tel, hanem a GT3-as, Európa-bajnokságra fejlesztett új Audi R8 LMS-sel. A versenyen prototípusok nem indulhatnak, ezért nem mehet az R15, az R8 LMS viszont akár a győzelemért is harcba szállhat.

Két csapat is indul a versenyen, az ABT Sportsline és a Phoenix Racing csapata összesen négy R8 LMS-t vet be a versenyen. Nem akárkikre bízzák versenyautóik vezetését a németek, az 500 lóerős R8-asokat ugyanis olyan nagynevű pilóták fogják vezetni, mint Hans-Joachim Stuck, Frank Biela, Christian Abt, Mattias Ekström, Emanuelle Pirro, Mike Rockenfeller vagy éppen Timo Scheider.