Loeb a győzelem kapujában

Vágólapra másolva!
Nem történt nagy meglepetés a német rali világbajnoki futam második napján sem. Loeb előnye már 40 másodperc, ráadásul hátvédje, Sordo a második. Duval hozta a tőle elvárhatót, és a harmadik helyen várhatja a zárónapot.
Vágólapra másolva!

Fotó: Topspeed / Bálint Richárd

Sordo tökéletes csapattárs Loeb számára, második helyével értékes pontokat rabol a többiek elől, és a gyártók közt is csúcsra segíti a Citroënt


Loeb nem vett vissza a tempóból szombaton sem, alaposan megnövelte pénteken összegyűjtött előnyét. Összesen egy gyorsaságin volt más a leggyorsabb, az utolsón, ahol a francia talán már egy kicsit kiengedett.

Egész nap Loeb, Sordo, Duval és Hirvonen foglalták el az első négy helyet. A finn folyamatosan esett vissza, mivel Sordo megtalálta a helyes beállításokat, és Duval is összebarátkozott végre a Pirelli abroncsokkal.

A napi második gyorsaságin Anderssont érte el a balszerencse, egy kicsúszás formájában, melynek eredménye egy alaposan megsérült Suzuki SX4 WRC volt. Nála még rosszabbul járt Latvala, aki Finnország után itt is bemutatott egy szaltót, ám ezúttal járóképes maradt a Focus WRC. A karosszéria alaposan összenyomódott, de a motor és a futómű nem sérült, így a fiatal finn folytatni tudta a versenyt.

Fotó: Topspeed / Bálint Richárd

Petter Solbergnek esélye sincs a győzelemre, de az ötödik hely is négy pontot ér


Hirvonen napközben elvesztette harmadik helyét Duvallal szemben, mégpedig egy defekt miatt. Vasárnap komoly harc várható a dobogó legalsó fokáért, ám a belga valószínűleg előzékeny lesz, mivel autójának elején épp olyan embléma díszeleg, mint Hirvonenén, és a csapatvezetők talán tudják motiválni a belgát.

Galli tegnapi balesete - mely során combcsontját törte -, és esti műtéte után jól van, de úgy tűnik, idén már nem láthatjuk versenyautóban.

A JWRC kategória éllovasa, Prokop műszaki hiba miatt alaposan visszaesett, így Ogier áll az első helyen, méghozzá tetemes előnnyel. Burkartnak már nincs sok esélye hogy befogja, a harmadik helyen az olasz Bettega áll.

Fotó: Topspeed / Bálint Richárd

Hirvonen harmadik nap Duvallal csatázik majd a harmadik helyért. Talán segíti majd az, hogy vetélytársa is Forddal indul


Vasárnap négy hosszú gyorsasági, plusz a szuperspeciál vár a mezőnyre, melyet Trier belvárosában rendeznek, és egyszerre négy autó lesz majd a pályán.

Loeb győzelme szinte biztos, már csak műszaki hiba vagy baleset akadályozhatja meg abban, hogy megszerezze hetedik németországi győzelmét, és hogy átvegye a vezetést összetettben is.


A verseny állása a második nap után:

1.Loeb/Elena Citroën 2:32:22,6
2.Sordo/Marti Citroën + 0:40,3
3.Duval/Chevaillier Ford + 1:44,3
4.Hirvonen/Lehtinen Ford + 1:48,2
5.P. Solberg/MillsSubaru + 2:25,7
6.Atkinson/Prevot Subaru + 3:32,1
7.H. Solberg/Menkerud Ford + 4:33,4
8.Aava/Sikk Citroën + 4:57,1


JWRC:

1.Ogier/Ingrassia Citroën 2:47:30,1
2.Burkart/Koelbach Citroën + 3:32,6
3.Bettega/Scattolin Renault + 4:17,1