Turán indul a Portugál-ralin

Vágólapra másolva!
Újra lesz magyar résztvevő a rali-világbajnokságon: Portugáliában rajhoz áll a Turán/Zsíros páros a számukra jól ismert Peugeot 307 WRC-vel.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

Az autón nem fog múlni: a Peugeot 307 WRC nagyon megbízható, és motorja a mai napig a legerősebbek közé tartozik


Az utóbbi esztendőkben több magyar páros is összemérte tudását a rali-vb mezőnyével, most Turánékon a sor: a május végi portugál futamon próbálják majd megkeseríteni Loeb és Hirvonen dolgát. A magyar bajnokságban már leáldozott a WRC-knek, a vb-n viszont szabad a vásár, így az idén itthon egy N-es Mitsubishit használó duó korábbi autójával, a francia Bozian csapattól bérelt Peugeot 307 WRC-vel nevezett.

Az elmúlt két esztendőben jó kapcsolat alakult ki a bérlő és a bérbeadó között, s mivel a Bozian többi autója is ott lesz Portugáliában, adódott egy kedvező lehetőség, mellyel Turán élt. Nem lesz könnyű dolga, hiszen a vb-futamokon rendszeresen szereplők mellett hét páros is WRC-vel vesz részt a versenyen, így összesen 18 csúcskategóriás gép szerepel a listán. A pilótát ismerve legalább néhányat szeretne legyőzni közülük, illetve az összes kisebb kategóriájú autót - már utóbbi sem lesz egyszerű feladat. Asi tavalyi, spanyolországi szereplése magasra tette a mércét, de ezúttal maga a célba érés, illetve néhány top 10-es szakaszeredmény már nagy dolog lenne, egy esetleges pontszerzés pedig szinte a csodával lenne határos.

Forrás: [origo]

Az idei rendszer szerint az első tíz kap pontot. De erre a tíz helyre legalább húszan pályáznak...


A portugál murva nehéz terep, erről talán Marcus Grönholm tudna mesélni. A finn ex-világbajnok tavaly visszaült egy futam erejéig, remek időket produkált, ám a második nap elején útját állta egy fa, és kiesett a versenyből. A minél jobb felkészülés érdekében egy hosszabb, helyszíni teszten vesznek majd részt a magyarok, így alighanem le kell mondaniuk arról, hogy a következő magyar bajnokin is induljanak, mivel a Salgó-ralit épp a portugál futam előtti hétvégén rendezik. Valószínűleg a vb-indulás élménye kárpótolja őket, szereplésükről folyamatosan tudósítunk majd.