[origo] Autóstoppal Pekingbe> !ALROVAT_NEVE

Résztvevők

Fónagy Ádám, Győri Ádám, Kecskeméti Zoltán

Útvonal

Odaút: Magyarország-Szerbia-Bulgária-Törökország-Örményország-Grúzia-Azerbajdzsán-Irán-Pakisztán-Afganisztán-Tadzsikisztán-Kirgizisztán-Kína. Visszaút: Kína-Mongólia-Oroszország-Ukrajna-Magyarország.

Blogajánlat

Két keréken Teheránban

Fónagy ÁdámAdab.hu2008. 07. 27., 20:06
eszközök:

A teheráni pakisztáni követségről gyalog indultunk hazafelé. Az út nem tűnik többnek húszperces sétánál, de az arab betűs utcanevek között hamar eltévedünk. Mindegy, mentünk az orrunk után, amikor két korunkbeli motorossal találkoztunk. A következő negyedóra fergetegesen alakult.


Az előbbi kis történet extázisában folytattuk utunk az ismeretlen városrészben. Próbáltam kitalálni, hol járunk. Térképpel a kezemben egy autójában ülő katonát szólítotam meg. Mondta, hogy szálljunk be. Elvitt minket, csak éppen nem arra, mint amire számítottunk. Egy katonai objektum mellett tett ki, ahol három civil ruhás rendőr azonnal ránk állt, kérdezték, mit csinálunk ott. Mondtam, hogy semmit, csak eltévedtünk, és egyébként is egy kollégája hozott ide minket. Az összes fényképezőt, kamerát és telefont átnézték, míg elkísértek minket a legközelebbi metróállomásig. Mindent megtudtak az otthoni életünkről is. Mikor elváltak útjaink, nem találtuk az imént készített felvételeket. Még jó, hogy van egy informatikus a csapatban.

Fotó: Győri Ádám (adab.hu)

Fotó: Győri Ádám (adab.hu)

Fotó: Győri Ádám (adab.hu)

Fotó: Győri Ádám (adab.hu)

 

Fotó: Győri Ádám (adab.hu)

Fotó: Győri Ádám (adab.hu)

Fotó: Győri Ádám (adab.hu)

Fotó: Győri Ádám (adab.hu)

eszközök:
HIRDESSEN ÖN IS AZ ETARGET-TEL!
RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszum
Új – Adatvédelem[origo]OK.huiWiW[freemail]G-PortalVidea Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Valery Hache Láttad azt a csajt? Brad Pitt testőrnője, francia prosti, Ryan Goslingot megigéző szépség. Rajtuk akadt meg a szemünk.
Forrás: MTI/Kovács Attila Öreg hal vagy alfahím? Húsz év alatt keményebb, magányosabb lett, de még mindig harcol az álmáért. Orbán Viktor ötven éves.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

Időjárás»