[origo] címlaphírcentrumkomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] Bamako> !ALROVAT_NEVE

TÉRKÉP


Nyakig járunk Fekete-Afrikában, vályogházak, színpompás emberek között. Vár még ránk egy vudupiac, némi adományozás. Az [origo] csapata Maliban jár.
Jelenlegi helyzetünk: Mali
12°38.013 É,
8°01.295 NY

VERSENY ÁLLÁSA

1. RAID Adventure Team, 503 pont

2. TBA Racing, 493 pont

3. Americana Team, 484 pont

Xbox a hetes buszon!

Ballai Vince2008. 01. 14., 22:10Utolsó módosítás: 2008. 01. 15., 11:06
eszközök:

Ferrari Enzo videojátékon, szatmári szilva, indiai riksa-akrobata a hetes buszon - felültünk a Bamako felé zötyögő csuklós Ikarusra.

Kövér gázt adtam Szentpétervár lezárt utcáján, a piros Ferrari Enzo épphogy befordult az egyik kanyarban, de a következőben már a szalagkorlátak ütköztem, és megpördültem. Csúnyán lemaradtam a másik Ferraritól, de újra a nyomába eredtem. A szupersportkocsi éktelen bőgése nem hallatszott: elnyomta egy búgó dízelé, miközben a háttérben kamionok húztak el mellettünk. A hetes buszon ülök, pontosabban a volánsárga Ikaruson, és Bamako felé zötyögök.

"A fele alkatrész már elfogyott" - mondta a sofőr. "Eleve nem hoztunk sok alkatrészt" - tette hozzá Soma, a szerelő. Nyolcan utaznak a csuklós Ikaruson, ahol vendégeskedtünk, körülbelül száz kilométeren át. Van köztük indiai riksa-akrobata, volt marketinges, családanya, sárkányrepülő/sofőr, vagy épp internetről benevezett kívülálló.

Két sofőr vezet, a szerelő szerel, többiek utaznak, játszanak az Xbox játékkonzollal az egyik ablakra szerelt laposképernyős tévén, alszanak, vagy éppen a busz kifogyhatatlannak tűnő alkoholkészleteit fogyasztják. Mindezt körülbelül hatvan kilométer per órás átlagsebességnél, száz kilométeren harminc liter fölötti fogyasztással - dízelből. A 10 liter szatmári szilváből eddig egy fogyott el.

A túra versenykategóriájának résztvevői körében dúl a dráma, az egyik egész jó helyen álló csapatnak szétment a hűtővíz-tartálya, a mezőny erősen szétszakadt. A versenyzők most egy háromnapos etapot teljesítenek.

Közben szép csendben átléptük a 0. hosszúsági fokot.

Szolgálati közlemény: az Ikarus egyik sofőrje üzeni, nem ők mentek szembe a forgalommal Spanyolországban. Állítólag egy tévé mondta be ezt. Mi láttunk egy résztvevőt, aki szembe jött az autópályán, de az a kispolszki volt, és szabályosan közlekedett, a szembe jövő sávban.

[origo]

eszközök:
HIRDESSEN ÖN IS AZ ETARGET-TEL!
RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszum
Új – Adatvédelem[origo]OK.huiWiW[freemail]G-PortalVidea Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Valery Hache Láttad azt a csajt? Brad Pitt testőrnője, francia prosti, Ryan Goslingot megigéző szépség. Rajtuk akadt meg a szemünk.
Forrás: MTI/Kovács Attila Öreg hal vagy alfahím? Húsz év alatt keményebb, magányosabb lett, de még mindig harcol az álmáért. Orbán Viktor ötven éves.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

Időjárás»