[origo] címlaphírcentrumkomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] Bamako> !ALROVAT_NEVE

TÉRKÉP


Nyakig járunk Fekete-Afrikában, vályogházak, színpompás emberek között. Vár még ránk egy vudupiac, némi adományozás. Az [origo] csapata Maliban jár.
Jelenlegi helyzetünk: Mali
12°38.013 É,
8°01.295 NY

VERSENY ÁLLÁSA

1. RAID Adventure Team, 503 pont

2. TBA Racing, 493 pont

3. Americana Team, 484 pont

Rozzant lomisfurgonok között várunk Afrika csókjára

Ballai Vince2008. 01. 15., 9:01Utolsó módosítás: 2008. 01. 15., 11:25
eszközök:

Marokkói lomisok között a kikötőben. Vajon a fiatal fotósok 600 ezer forintos, olajzabáló Pajerója kibírja majd Bamakóig? Szegedi barlangászok Volkswagen mikrobuszt tologatnak a parkolóban. A túlparton Afrika és a hasiskirályság vár, a komp perceken belül indul.

Forrás: [origo]

"Let me take You down to Almeria"
(John Lennon - Starwberry Fields)

Fehér, rugókoppanásig rakott öreg furgonok, és több tucat bamakós csapat tarka ármádiája között állunk egy parkolóban az almeriai kikötőben. A kompra várunk, hogy áthajózzunk Afrikába. A kikötőbe hajnali egykor értünk, egész napos száguldás után. Fél nyolc van, és még vaksötét. A túra résztevői közül van, aki még rántottát készít, mások már a komphoz sorolnak, de olyan is van, aki még alszik.

Egy csapat fiatal - fotós - egy huszonéves Pajerónál sürgölődik: lecserélik az országúti gumikat bütykös terepgumira. Az öreg járgányt 600 ezer forintért vették, zabálja az olajat, hajtva forralja a vizet, de tipp-topp terepgumikat kapott. A szegedi barlangászok Volkswagen mikrobuszával "körbe-körbe rohangászott a fél banda", hogy betolják. Kikészült az akksija.

Ébredeznek a fehér furgonok utasai is. A biciklikkel, ruhákkal, autódarabokkal és egyéb meghatározhatatlan holmikkal felpakolt öreg belga, spanyol, francia rendszámú Fordokkal és Mercedesekkel marokkói és spanyol lomisok igyekeznek a túlpartra.

Ezek az utolsó perceink Európában. A komp reggel kilenckor indul. Az izgatott várakozástól remeg a gyomrom, a kialvatlanságtól égnek karikás szemeim, a szám kiszáradt, a nyelvem reszelőként dörzsöli szájpadlásomat. Így várom Afrikát. Mit szól majd hozzám?

Szolgálati közlemény: az Avokado Team Karcsibácsija üdvözli az otthoniakat. A Velorex (amiben 500 köbcentis Honda motor dohog) útban van a komp felé, és valamikor hajnalban megérkezett a csuklós busz is.

[origo]

eszközök:
HIRDESSEN ÖN IS AZ ETARGET-TEL!
RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszum
Új – Adatvédelem[origo]OK.huiWiW[freemail]G-PortalVidea Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Valery Hache Láttad azt a csajt? Brad Pitt testőrnője, francia prosti, Ryan Goslingot megigéző szépség. Rajtuk akadt meg a szemünk.
Forrás: MTI/Kovács Attila Öreg hal vagy alfahím? Húsz év alatt keményebb, magányosabb lett, de még mindig harcol az álmáért. Orbán Viktor ötven éves.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

Időjárás»