[origo] címlaphírcentrumkomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] Bamako> !ALROVAT_NEVE

TÉRKÉP


Nyakig járunk Fekete-Afrikában, vályogházak, színpompás emberek között. Vár még ránk egy vudupiac, némi adományozás. Az [origo] csapata Maliban jár.
Jelenlegi helyzetünk: Mali
12°38.013 É,
8°01.295 NY

VERSENY ÁLLÁSA

1. RAID Adventure Team, 503 pont

2. TBA Racing, 493 pont

3. Americana Team, 484 pont

Óceánparti tábor fegyverek gyűrűjében

Ballai Vince2008. 01. 22., 10:53Utolsó módosítás: 2008. 01. 22., 20:16
eszközök:

Porvihar, sivatag, óceán.

Forrás: [origo]

Vaksötét van, itt-ott apró fények derengenek az óceán partján. Hullámok dübörögnek. A vadkempingező ralisok körül fekete fegyveresek ténferegnek, arcukat kendő fedi. Az egyik az előbb oda is jött hozzám. Megnéztem a fegyverét - egy Kalasnyikovra hasonlító automata fegyver -, megmutatta, hogy éles töltény van benne, és el akarta kunyerálni a fejlámpámat. Polót adtunk neki, összegyűrte és a zubbonyába tette.

A Budapest-Bamako csapatának egy része az Atlanti-óceán partján táborozik, a homokdűnék között. Úgy jöttünk ide, hogy pár kilométert mentünk egy homokbuckák által félig belepett úton, majd jó pár tucatnyit autóztunk a nedves homokban a parton, időnként a rézsűre felcsapó hullámokon át. Csupa sóvirág lett Szüfi, de most a táborhelyen pihen, tengelyig homokban. Tulipán már el is kezdte kiásni.

Megpróbált bejönni a két nagy busz is, meg az IFA, de megakadtak a lehajtónál.

A víz felett pelikánok húznak el, távolabb néhány halászcsónak billeg a hullámokon. Az egyik autó magnójából a Kft idevágó dala szól.

Az út utolsó szakasza és a táborhely szépsége kárpótol minden eddigi nehézségért. Például, hogy a határtól idáig folyamatosan porviharban autóztunk. A látótávolság gyakran alig 150 méteres, volt, de soha nem lehetett távolabbra járni, mint 1-2 kilométer. A finom por mindenhova befurakodott: recseg a rágóban, csikorog az ajtó zsanérjában, belepi a képernyőt.

A 14-es rajtszámú, a versenyben a 12. Toyota gépháztetején gépelek, az egyik vezető, Bezzegh Krisztián jóvoltából. Nekik van ugyanis két akkumulátoruk, amiról működtetni tudom a laptopot, mert lemerült.

A hátam mögött zúg az óceán - délután megfürödtem benne. A terrorveszély, ami miatt a Dakart lefújták, láthatóan senkit sem izgat. A tábor körül ténfergő fegyveresek ugyanis helyi csendőrök. Ők ügyelnek a nyugalomra.

eszközök:
HIRDESSEN ÖN IS AZ ETARGET-TEL!
RSSHírlevélÍrjon nekünk!ArchívumMédiaajánlatImpresszum
Új – Adatvédelem[origo]OK.huiWiW[freemail]G-PortalVidea Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartva

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Valery Hache Láttad azt a csajt? Brad Pitt testőrnője, francia prosti, Ryan Goslingot megigéző szépség. Rajtuk akadt meg a szemünk.
Forrás: MTI/Kovács Attila Öreg hal vagy alfahím? Húsz év alatt keményebb, magányosabb lett, de még mindig harcol az álmáért. Orbán Viktor ötven éves.
Forrás: MTI/Marjai János Cukorcsempészettel égette meg magát az energiaital magyar királya A Hell Energy alapítóinak ütemérzéke kiváló.

Időjárás»