Megötszörözött ajánlat a Bear Stearnsre

Vágólapra másolva!
Villámgyorsan elfogadta a Bear Stearns befektetési bank igazgatósága a JP Morgan alaposan feljavított felvásárlási ajánlatát. Az ügylet már csak az amerikai Fed jóváhagyására vár.
Vágólapra másolva!

A részvényesek tömeges tiltakozása nyomán az amerikai JP Morgan jelentősen javítani akarja a Bear Stearns befektetési bankra tett korábbi ajánlatát: jelenleg az eredetihez képest ötszörös, részvényeként 10 dolláros ajánlatról tárgyal - jelentette a New York Times hétfőn.

A javított ajánlatot és az új részvényvásárlást mindkét bank igazgatótanácsa jóváhagyta. A JP Morgan bejelentése szerint a részvénycserés ügyletben így a Bear Stearns minden közkézi részvényéért a részvényesek a JP Morgan 0,21753 közkézi részvényét kapják. A JP Morgan április 8-ig szeretné lezárni az ügyletet.

Az ügyletben hitelezőként részt vevő amerikai Federal Reserve-nek (Fed) még jóváhagyását kell adnia a megemelt felvásárlási árhoz, de a Bear Stearns árfolyama a hír nyomán 70 százalékkkal nőtt a New York-i tőzsdén hétfőn, így kereskedését fel kellett függeszteni.

A JP Morgan március 17-én tett részvényenként 2 dolláros ajánlatot a megrendült likviditású, nagyságra ötödik befektetési bankra, így a teljes vételár csupán 236,2 millió dollár lenne, és ezt a részvényesek nagy felzúdulással fogadták. A Bear Stearns az Amerikából indult jelzálogválság áldozata.