Az oldal megtekintéséhez JavaScript1.1 szükséges. Ajánlott böngésző: Internet Explorer5.0-.


David Coulthard
Névjegy

KO-KO
Névjegy

Kovács Ági
Névjegy
Képgaléria

Erdei Zsolt
Névjegy
Képgaléria
Klubjaink

Német labdarúgás – Bundesliga Klub

Angol labdarúgás – Premiership Klub

Forma-1 klub

Sztárbuli a Boxutcában

Ökölvívó világsztárok, a hamburgi Universum Box Promotion szinte teljes vezérkara, a pesti társasági élet ismert alakjai, s nem utolsósorban megannyi roppant csinos hölgy sereglett össze vasárnap este Kovács István éttermében, a Boxutcában. A bankett apropója többszörös volt. Először is a szombati, debreceni profiboksz-gála - Erdei Zsolt első hivatásos címmérkőzése - afféle "levezetése" - ettől függetlenül a házigazda ezt az alkalmat ragadta meg arra, hogy elbúcsúzzon az Universumtól, fél évvel visszavonulását követően.

Képgaléria a buliról

Nézze meg a buliról készült videofelvételeket:

Első rész
Második rész
Harmadik rész
Negyedik rész

Az Universum küldöttségét Peter Hanraths gazdasági igazgató és Fritz Sdunek főedző - korábban Kokó, jelenleg Erdei trénere - vezette. A legnagyobb érdeklődés azonban a három megasztár, a WBO félnehézsúlyú, veretlen világbajnoka, Dariusz Michalczewski, valamint a Klicsko-testvérpár érkezését előzte meg. A két ukrán óriás viszonylag korán megjelent, a Tigris azonban csak este fél tízkor futott be Hajdúszoboszlóról, ahol még a kissé viharos szombat éjszaka fáradalmait pihente ki.

"Még nem volt alkalmam elbúcsúzni az Universumtól, attól a csapattól, amely négy és fél éven keresztül a munkaadóm volt, s amelynek égisze alatt eljutottam a profi világbajnoki címig" - mondta Kovács István, a világ egyetlen olyan ökölvívója, aki az amatőrök és a profik között is minden lehetséges címet - junior Eb, felnőtt Eb, vb, olimpiai-aranyérem, hivatásos világbajnokság - elhódított. Kovács Peter Hanrathstól egy hatalmas bokszkesztyűt kapott, amelyen - örök emlékül - ott van az Universum valamennyi vezetőjének és sportolójának aláírása.

Forrás: ORIGO
Profi világbajnokunk pózolt a két hatalmas termetű Klicsko-fivérrel is, akik között szinte elveszett. "Lennox Lewis nem térhet ki előlünk, előbb-utóbb meg kell mérkőznie valamelyikünkkel, különben elveszíti világbajnoki" övét - jelentette ki dr. Vitalij Klicsko, a testvérek közül az idősebb (31 éves) és két centivel magasabb (202 cm). "Igaz, ha kiáll bármelyikünkkel, akkor is elveszíti..."

Vitalij, a WBO interkontinentális bajnoka, korábbi világbajnoka és Vlagyimir (Steel Hammer, magyarul Acélkalapács), a WBO jelenlegi világbajnoka arról beszélt, hogy ők a sportban és a magánéletben is szinte egy test, egy lélek, sikereik alapja és háttere a testvéri szeretet, összetartás. Vlagyimir, Atlanta olimpiai bajnoka 37-1-es, Vitalij 30-1-es profi mérleggel rendelkezik. A Vasököl (Iron Fist) névre hallgató báty legközelebb november 23-án lép szorítóba, amikor Dortmundban Larry Donalddal mérkőzik meg. Öccse december 7-én, Las Vegasban bokszol világbajnoki címvédő meccsen, még nem tudni, kivel (Jim McCline-ról suttognak).

Klicskóék amúgy kulcsfigurák az Universum Box Promotion gépezetében, rajtuk keresztül, pontosabban általuk kísérli meg a betörést az amerikai piacra a legnagyobb német, s egyben európai ökölvivó-istálló.
Erdei Zsolt, a 13. profi összecsapásán 13. győzelmét arató immár interkontinentális bajnok erősen emlékeztetett az Álmatlanság című vadonatúj Al Pacino-film főszereplőjére.

"Egyetlen percet sem aludtam az éjjel, reggel hat felé próbáltam meg lefeküdni, de nem ment: még mindig legalább 120 volt a pulzusom" - mondta Madár az [origo]-nak. "Annyira feldobott állapotban voltam, annyiszor újra meg újra lebokszoltam magamban a Jim Murray elleni meccset (melyet az 5. menetben kiütéssel nyert meg a dél-afrikai versenyző ellen), hogy nem jött álom a szememre. Aztán háromszor is megreggeliztem, mert mindig összeakadtam egy-egy barátommal, aki újra elhívott az étterembe... Most megittam egy korsó sört, és már alig forog a nyelvem, mindjárt állva elalszom."

- Utólag visszagondolva mi a véleménye teljesítményéről?
- Az, hogy profi pályafutásom alatt még sohasem voltam ennyire "egyben", ha érti, mire gondolok. Ezért is tudtam kiütni Murray-t, aki pedig nem volt egy "ürge". Ha nem vagyok ennyire kirobbanó formában, akkor gondot is okozhatott volna.

- Mikor lép legközelebb szorítóba?
- Még az is felmerült, hogy már egy hét múlva, de aztán ez az őrültség lekerült a napirendről. Viszont könnyen előfordulhat, hogy december 7-én én is verekszem Las Vegasban, Vlagyimir Klicsko mérkőzésének kísérőprogramjában. Az jó lenne.

- Ez a csúnya repedés az orrán, ami Murrey fejelése miatt keletkezett, már gyógyul?
- Körömvirág-kenőccsel kenegetem, ez segíti a hámképződést. De nem zavar különösebben, kinek legyenek forradások az arcán, ha nem egy profi bokszolónak? Hiszen ez mesterségünk címere.

- Nem zavarja, hogy egy Európa- vagy világbajnoki címhez éppen valamelyik Universumos ökölvívó testén keresztül vezethet az út? Hiszen Thomas Ullrich vagy - hogy ne menjünk messzire - Dariusz Michalczewski is az ön súlycsoportjában bokszol, helyesebben szólva ön bokszol az ő kategóriájukban.
- Ez nem probléma, nyilvánvalóan úgy irányítják majd a pályafutásunkat, hogy különböző világszervezeteknél vegyük célba a koronát. Michalczewski különben is - szerintem - nemsokára visszavonul. Elmúlt 34 éves, még háromszor lép szorítóba, hogy meglegyen neki az ötven profi meccsen elért ötven győzelem, ami világrekord, s akkor szépen leteszi a kesztyűt.

- Anélkül, hogy megmérkőzött volna a súlycsoport királyával, az amerikai Roy Jones Juniorral?
- Annak a meccsnek szerintem nincs esélye. Igazán egyik sztár sem akarja, túl nagy kockázatot jelentene mindkettejüknek.

Forrás: ORIGO
Eközben Michalczewski bőszen fogyasztotta asztalánál a sertéspörköltet nokedlivel, s egyik korsó sört a másik után gurította le, nem sok figyelemre méltatva az újságírókat. Róla azt mondják, hogy mindent teljes odaadással végez: a felkészülési időszakban, amikor rendszerint nyolc hétig edz kőkeményen egy-egy címmérkőzésére, egyetlen korty alkohol sem csúszik le a torkán, ám amikor pihen - mint most a Richard Hall ellen szeptember 14-én megnyert, véres csata után is
teszi -, akkor, úgymond "ereszd el a hajam" stílusban éli az életet.

Mint vasárnap este a Boxutcában is, ahol az est "hivatalos" része után kivilágos kivirradtig tartott a táncmulatság.

Ch. Gáll András

[origo]

BOXUTCA étterem, kávéház - 1065 Budapest, Bajcsy Zs. út 21.
tel.:354-1444 - e-mail:foglalas@box-utca.hu


Családi mulatság

Vállalati rendezvények

A 354-1444-as telefonszámon, vagy e-mailben!Aktuális étlapunk