Az oldal megtekintéséhez JavaScript1.1 szükséges. Ajánlott böngésző: Internet Explorer5.0-.


David Coulthard
Névjegy

KO-KO
Névjegy

Kovács Ági
Névjegy
Képgaléria

Erdei Zsolt
Névjegy
Képgaléria
Klubjaink

Német labdarúgás – Bundesliga Klub

Angol labdarúgás – Premiership Klub

Forma-1 klub

Csollány gyűrűn a 2., Gál ugrásban az 5. helyen áll

A debreceni szerenkénti tornász-világbajnokságon a férfi selejtezőből három magyar versenyző jutott a pénteki középdöntőkbe: Csollány Szilveszter gyűrűn a 2., Gál Róbert ugrásban az 5., Berki Krisztián lólengésben a 13. helyen került a legjobb 16 közé. A női selejtezőből még szerdán egyetlen hazai induló, Kiss Renáta lépett tovább, mégpedig felemáskorláton a 9., talajon a 15. helyen.

Hogy a tornász-világbajnokság csütörtöki krónikájának rögvest a közepébe vágjunk és a bizonyára legnagyobb közönség érdeklődést kiváltó epizódjával kezdjük: olimpiai bajnokunk, Csollány Szilveszter gyűrűn a második legmagasabb pontszámmal, 9,687-del jutott be a legjobb 16 közé, azaz a pénteki középdöntőbe. S bár itt mindenki "tiszta lappal" indul, valamicskét - sajnos - mégis jelent az a tény, hogy a bolgár Jordan Jovcsev, a regnáló világ- és Európa-bajnok 9,700-es pontszámot kapott. Csollány amúgy még legnagyobb riválisa előtt mutatta be a gyakorlatát, majd ahogyan előzetesen eltervezte - számítva a közönség és az újságírók rohamára - egy "titkos" útvonalon eltűnt a kíváncsi szemek elől. Így előállt az a fura helyzet, hogy a villáminterjúkat készítő stáb a legnagyobb hazai esélyest csak telefonon tudta elcsípni.

"Tisztában vagyok azzal, hogy a gyakorlatom nem volt tökéletes. Számomra érthetetlen módon a kelleténél sokkal jobban izgultam, bizonyára a rám nehezedő teher miatt. A folytatás sem lesz könnyű, de a tű fokán azért már átjutottam" - hangzott Csollány nyilatkozata.

A selejtezőn rajta kívül a magyar csapatból még ketten jutottak túl. Gál Róbert ugrásban a roppant előkelő és döntős részvételt sejtető 5. helyen, amit 9,443-es pontszámmal érdemelt ki. Mindez nem volt egészen váratlan, hiszen az FTC versenyzője a tavalyi párizsi Világkupán már "ráugrott" egy értékes ezüstéremre.

"Közvetlenül a saját szurkolótáborom előtt ugrottam, mondtam is magamnak, hogy nincs mese, ezt meg kell csinálni! Szerencsére sikerült! Boldogan megyek a talajra" - mondta Gál, de innen később már egyáltalán nem boldogan jött le. Bár az idei patraszi Eb-n ezen a szeren 7. volt, ezúttal 9,075-del nem jutott a legjobb 16 közé, csupán 30. lett.

Sikerült viszont a továbblépés a mindössze 17 éves Berki Krisztiánnak lólengésben, aki 9,575-del a 13. helyen zárta a selejtezőt. További indulóink ellenben a maguk részéről már a vb-t is zárták: Fekete Levente lólengésben (9,450) 20., gyűrűn (9,200) 31., Lőrik Attila nyújtón (9,062) 27., korláton (8,375) 37., Detrői Zoltán nyújtón (8,737) 31., talajon (8,925) és  korláton (8,375) egyaránt 40. lett.

A selejtezőben a legmagasabb pontszámokat ugrásban a román Dragulescu (9,712), lólengésben a kínai Hsziao Pin (9,775), gyűrűn a már említett bolgár Jovcsev (9,700), korláton a szlovén Petkovsek (9,700), nyújtón a francia Guille (9,637) kapta.

Fábik Tibor

[origo]

Korábban:
Berki parádés lólengésgyakorlata
BOXUTCA étterem, kávéház - 1065 Budapest, Bajcsy Zs. út 21.
tel.:354-1444 - e-mail:foglalas@box-utca.hu


Családi mulatság

Vállalati rendezvények

A 354-1444-as telefonszámon, vagy e-mailben!Aktuális étlapunk