Az oldal megtekintéséhez JavaScript1.1 szükséges. Ajánlott böngésző: Internet Explorer5.0-.


David Coulthard
Névjegy

KO-KO
Névjegy

Kovács Ági
Névjegy
Képgaléria

Erdei Zsolt
Névjegy
Képgaléria
Klubjaink

Német labdarúgás – Bundesliga Klub

Angol labdarúgás – Premiership Klub

Forma-1 klub

Madár első címvédésére készül

Három címmérkőzés is színesíti az Unversum dortmundi ökölvívógáláját. A főmérkőzésen Vitalij Klicsko az amerikai Larry Donald ellen lép szorítóba, míg a félnehézsúlyúak között Erdei Zsolt a 41 éves paraguayi Juan Carlos Gimenez ellen próbál szerencsét.

A gála programja
Westfalenhalle, Dortmund

WBA nehézsúlyú címmérkőzés
Vitalij Klicsko (31-1) - Larry Donald (39-2-2)

IBF félnehézsúlyú címmérkőzés
Stipe Drews (21-0) - Lee Manuel Ossie (29-2)

WBO félnehézsúlyú címmérkőzés
Erdei Zsolt (13-0) - Juan Carlos Gimenez (51-3-10)
nehézsúlyú német bajnoki címmérkőzés
Konstantin Onofrei (9-0) - Roman Bugaj
nehézsúly
Luan Krasniqi (21-1-11) - Thomas Williams (26-12)

nagyváltósúly
Felix Sturm (14-0) - Szabó Lóránt (20-11)

Tizennegyedik profi mérkőzésére készül Erdei Zsolt, az Universum Box Promotion magyar ökölvívója. Madár október hatodika óta először lép a kötelek közé, akkor a debreceni Főnix-csarnokban az ötödik menetben kiütéssel győzött a dél-afrikai Jim Murray ellen, s elnyerte a WBO kisvilágbajnoki címét. Az első címvédésére dortmundi Westfalenhalléban kerül sor, ahol az előzetesen kijelölt amerikai Michael Rush helyett a paraguayi Juan Carlos Gimenez lesz az ellenfele.

Az ellenfélről annyit lehet tudni, hogy nagyon rutinos, 41 éves bunyós, aki pályafutása során 64 mérkőzést vívott, ebből 51-et megnyert (35-öt kiütéssel), s három döntetlen mellett tíz vereséget szenvedett. Balszerencséjére ezeket mindig a fontos mérkőzéseken szenvedte el: hiába vívott négy világbajnoki döntőt is nagyközépsúlyban, 1992-ben Mauro Galvano és Chris Eubank, 1994-ben Nigel Benn, 1998-ban pedig Joe Calzaghe győzte le. Figyelmeztető lehet, hogy közülük mindössze Calzaghe tudott döntő fölényt kiharcolni, s a tizedik menetben technikai KO-val verte.

A gála főmérkőzését Vitalij Klicsko vívja majd, "Dr. Vasököl" ellenfele az amerikai Larry Donald lesz a WBA nehézsúlyú interkontinentális címéért. "Az igazi győzelmet egy KO-siker jelentené számomra" - nyilatkozta magabiztosan a 31 éves ukrán óriás, aki eddigi harminckét profi mérkőzéséből harmincegyet megnyert, közte harmincat kiütéssel. A két bunyós az eredeti tervek szerint júliusban már megmérkőzött volna egymással, de akkor Klicsko porckorongsérv miatt visszalépett az összecsapástól. Az utóbbi két esztendőben ez már a harmadik sérülése volt, előbb 2000 áprilisában veszített úgy Chris Byrd ellen, hogy vállsérülést szenvedett, míg tavaly ínszalag-probléma hátráltatta. "Tudom, Vitalij nagyon szeretné gyorsan döntésre vinni a dolgot, de azt hiszem, a küzdelem tizenkét menetes lesz. Donald nagyon gyors, és kiváló ütéseivel képes irányítani is a találkozót" - nyilatkozta Fritz Sdunek edző.

A gálán, amelyet az RTL Klub is közvetít, még két címmeccs lesz: az IBF félnehézsúlyú interkontinentális címéért Stipe Drews és Lee Manuel Ossie küzd, míg Konstantin Onofrei és Roman Bugaj a nehézsúlyú német nemzetközi bajnoki övért harcol. A hangulatra nem lesz panasz, várhatóan telt ház fogadja majd a sportolókat. Erre bizonyíték lehet, hogy szerdáig a 12 640 belépőből kilencezret elővételben eladtak a szervezők.

[origo]

Korábban:
Vitalij Klicsko ki akarja ütni Donaldot
Erdei Zsolt a WBO kisvilágbajnoka
BOXUTCA étterem, kávéház - 1065 Budapest, Bajcsy Zs. út 21.
tel.:354-1444 - e-mail:foglalas@box-utca.hu


Családi mulatság

Vállalati rendezvények

A 354-1444-as telefonszámon, vagy e-mailben!Aktuális étlapunk