Az oldal megtekintéséhez JavaScript1.1 szükséges. Ajánlott böngésző: Internet Explorer5.0-.


David Coulthard
Névjegy

KO-KO
Névjegy

Kovács Ági
Névjegy
Képgaléria

Erdei Zsolt
Névjegy
Képgaléria
Klubjaink

Német labdarúgás – Bundesliga Klub

Angol labdarúgás – Premiership Klub

Forma-1 klub

Tíz magyar a rövidpályás úszó-Eb-n

Németország egy évben kétszer ad otthont úszó-Európa-bajnokságnak: nyáron Berlin rendezte 50 méteres medencében az eseményt, csütörtöktől vasárnapig a szászországi Riesa a színhelye a rövidpályás kontinensviadalnak.

Erős mezőny 1/2. oldal >>

Bár Moldova az utolsó pillanatban visszalépett, így is 38 szövetség küldte el körülbelül 380 versenyzőjét a vetélkedésre, s ez rekord a 25 m-es uszodában lebonyolított Eb-k nem túl hosszú, hatéves történetében.

Riesa Montpellier helyére "ugrott be", miután a francia város visszalépett a rendezéstől. A korábban inkább csak iparáról híres Elba menti településnek mindössze hét hónapja volt a felkészülésre.

Forrás: MTI
Kovács Ági
A versenyek színhelye az erdgas arena, egy többfunkciós csarnok, amely nevét a szponzorról, egy földgázzal kereskedő cégről kapta. A vizet egy másik uszodából pumpálják át az ideiglenes medencébe, amelyet a nézők "érintésnyi közelségben" ülnek körül. A szervezők a hét végén várnak telt házat, ami 3 ezer szurkolót jelent. Tizennégy ország tervez televíziós közvetítést, a Telesport az m2-n tudósít minden délután az Eb-ről.

Riesa mindent megtesz ugyan, hogy a rendezés magas színvonalú legyen, ám az érdeklődés nagysága láthatólag meglepte a házigazdákat. Főleg szállásgondjaik vannak: Riesa és környékének összes hotelje megtelt, van, aki csak a várostól 30 kilométerre kapott elhelyezést.

Közéjük tartozik az Egyesült Államokban élő szlovák Martina Moravcova, az Európa-bajnokság egyik sztárja, a korábbi hasonló erőpróbák "örökös" bajnoka is: ő arra panaszkodott, hogy szállodájukban mindössze 12 fok van, kesztyűben és pulóverekben aludt, egyelőre az a legfőbb gondja, hogy egészséges maradjon.

A svéd Emma Igelström, miután szombaton Melbourne-ben Európa-csúcsot javított, a szerda délutáni sajtóértekezleten értesült arról, hogy Kovács Ágnes is rajthoz áll, így szerinte a vártnál is nagyobb harcra van kilátás a 200 női mell döntőjében. Rajtuk kívül olyan "nagy nevek" ígérték indulásukat, mint az ukrán Jana Klocskova, az olasz Domenico Fioravanti (Olaszország) és a hazaiak idén már két rövidpályás világrekordot javító  erőssége, Thomas Rupprath.

A szervezők nagyon erősnek ítélik a mezőnyt, bár hiányzik a német Franziska van Almsick, az orosz Alekszandr Popov, a holland Inge de Bruijn és Peter van den Hoogenband.

A LEN és Riesa városa 35 ezer eurós pénzdíjat ajánlott fel a legeredményeseb- beknek.

Forrás: EPA
Risztov Éva
A magyarok tíz versenyzővel állnak rajthoz, a csapat tagja az olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszó Kovács Ágnes és Risztov Éva is, aki a nyári berlini kontinensviadalon négy ezüstjével a legeredményesebb magyar volt.

Mint Alessandro Sansa, az Európai Úszó Liga (LEN) igazgatója a sajtóértekezleten megerősítette: szombaton dönt a LEN vezérkara arról, hogy Budapest vagy a hollandiai Eindhoven rendezi-e 2006-ban az úszó-, műugró-, műúszó- és hosszútávúszó Európa-bajnokságot. A magyar főváros új uszodakomplexumot kíván építeni, a négymedencés létesítményre a kormány 6 milliárd forint értékben garanciát vállalt.


1/2 következő oldal>>

1. Erős mezőny

2. Magyar indulók és a program


BOXUTCA étterem, kávéház - 1065 Budapest, Bajcsy Zs. út 21.
tel.:354-1444 - e-mail:foglalas@box-utca.hu


Családi mulatság

Vállalati rendezvények

A 354-1444-as telefonszámon, vagy e-mailben!Aktuális étlapunk