Az oldal megtekintéséhez JavaScript1.1 szükséges. Ajánlott böngésző: Internet Explorer5.0-.


David Coulthard
Névjegy

KO-KO
Névjegy

Kovács Ági
Névjegy
Képgaléria

Erdei Zsolt
Névjegy
Képgaléria
Klubjaink

Német labdarúgás – Bundesliga Klub

Angol labdarúgás – Premiership Klub

Forma-1 klub

Erdei Zsolt már bárki ellen kiállna

Túl van a mérlegelésen Erdei Zsolt, aki szombaton este Szegeden készül megvédeni a WBO interkontinentális bajnoki címét a spanyol Juan Nélongo Pérez ellen. Madár cseppet sem idegeskedik a mérkőzés miatt, hiszen úgy érzi, élete talán legjobb formájában van, és nem csak az edzésekről jól ismert Pérez, de a világ bármely félnehézsúlyú bunyósa ellen eséllyel szállna szorítóba.

Remekül sikerült a felkészülés 1/2. oldal >>

Forrás: MTI
A ringben nem lesz barátság
- Pérez szerint jó barátok vagytok, és a napokban készült fotókon is úgy tűnik, inkább a bohóckodás, mint a lélektani hadviselés jellemzi a kapcsolatotokat. Volt már példa arra, hogy cimborát kellett megverned?
- Amatőr koromban igen, de profiként még nem fordult elő. A ringben ez legfeljebb annyit számít majd, hogy sportszerű lesz a mérkőzés. Mindketten győzni akarunk, ehhez pedig az kell, hogy minél többször és minél erőteljesebben eltaláljuk a másikat.

- Az Universum edzésein többször is kesztyűztél a spanyollal, ezért elmondásod szerint nem is nézted meg videón egy mérkőzését sem. Nem lehet, hogy élesben valami olyasmivel rukkol ki, amit edzéseken nem vezetett elő?
- Nem hiszem. A stílusát maximálisan kiismertem, tudom, mik az erényei és a gyengéi, ez alapján pedig ki tudtuk dolgozni a megfelelő taktikát.

- És mi lenne az?
- A részletekről majd a mérkőzés után, de a szokásos megelőző balkézre ezúttal is építek majd. Ha támadólag lép fel, mellélépkedésekkel megpróbálom elérni, hogy kifárassza magát, akkor pedig előbb-utóbb hibázni fog, és tempóból meg tudom ütni.  

- Milyen volt az edzőtábor?
- Életem egyik legjobb felkészülését tudhatom magam mögött. Minden a terv szerint alakult, az ausztriai környezet lenyűgöző volt, és az edzőm is nagyon sokat foglalkozott velem. De a legfontosabb az, hogy életem egyik legjobb formájában érzem magam.

- Akkor tehát minden adott a sikerhez. A hazai közönség nyilván sokat jelent, de hallottunk már olyanról, hogy győzelmi kényszer, illetve a kinti mérkőzésekhez képest jóval nagyobb felhajtás zavart okoz a koncentrációban...
- Természetesen vannak hátulütői a hazai szereplésnek, nagyobb teher van rajtam, de összehasonlíthatatlanul több előnnyel jár, mint hátránnyal, hogy itthon bokszolhatok. Nincs az a körülmény, ami elnyomná azt a rengeteg többletenergiát, amit  a szurkolók szeretete ad. A lámpalázam is normálisnak mondható, így amit tudok, azt biztosan ki fogom hozni magamtól, és ha veszítek, az csak amiatt történhet, mert az ellenfelem jobb nálam.

- Egy kérdés erejéig szakadjunk el a mérkőzéstől, és beszéljünk a távolabbi jövöről. Dariusz Michalczewski, az Universum jelenlegi félnehézsúlyú királya korábban azt mondta, hogy az 50. mérkőzése után visszavonul, októberben a hamburgi gálán pedig már 49.-szer lép szorítóba. Mit gondolsz, az ő helyét foglalhatod el előbb, vagy egy másik szervezet világbajnoki címénék megszerzésére nyílik hamarabb lehetőséged?
- Ez a kérdés annyira nem foglakoztat, a fontos az, hogy egy éven belül már tényleg világbajnoki címmeccset vívhassak. Ha Dariusz leköszön, akkor, úgy vélem, minden alapom megvan ahhoz, hogy harcba szálljak a WBO övéért. Ha pedig folytatja - mert egymás ellen valószínűleg nem fogunk bokszolni - akkor egy másik szervezetnél próbálok szerencsét. Már elég felkészültnek érzem magam ahhoz, hogy bárki ellen legyen esélyem a győzelemre, egy év múlva pedig még jobb leszek.

- Mi lesz a program a szombati meccs után?
- Pihenés. Egy hetet itthon töltök, s bár rengeteg elintéznivaló vár rám, igyekszem majd sok időt a családra fordítani, és egy - vagy lehetőség szerint több - jó kis horgászással feltölteni magam.

[origo]


1/2 következő oldal>>

1. Remekül sikerült a felkészülés

2. Erdei kicsit nehezebb


Korábban:
Szegedre jönnek a Klicsko fivérek
Madár már Szegeden kesztyűzik
Kótai első, Erdei negyedik a világranglistán
Erdei a spanyol Pérezszel bokszol Szegeden
BOXUTCA étterem, kávéház - 1065 Budapest, Bajcsy Zs. út 21.
tel.:354-1444 - e-mail:foglalas@box-utca.hu


Családi mulatság

Vállalati rendezvények

A 354-1444-as telefonszámon, vagy e-mailben!Aktuális étlapunk