Az oldal megtekintéséhez JavaScript1.1 szükséges. Ajánlott böngésző: Internet Explorer5.0-.


David Coulthard
Névjegy

KO-KO
Névjegy

Kovács Ági
Névjegy
Képgaléria

Erdei Zsolt
Névjegy
Képgaléria
Klubjaink

Német labdarúgás – Bundesliga Klub

Angol labdarúgás – Premiership Klub

Forma-1 klub

Erdei megvédte címét a szegedi gálán

Erdei Zsolt megvédte a WBO interkontinentális bajnoki címét, miután a szegedi gála csúcsmérkőzésén egyhangú pontozással verte a spanyol Juan Nélongo Pérezt.

"Az utolsó négy menetet azt hiszem elveszítettem" 1/2. oldal >>

Forrás: MTI
Forrás: MTI
Erdei egyhangú pontozással nyert
Erdei Zsolt magabiztosan kezdte az összecsapást, és egyértelműen uralta a ringet Pérez ellen, akit igen jól ismert, hiszen többször is együtt kesztyűztek az Universum edzésein. A harmadik menetben alaposan megsorozta ellenfelét Madár, azonban a spanyol - mint ahogyan a későbbiekben is - igen jól állta az ütéseket.

A szegedi közönség többször is kiütésre buzdította a magyar öklözőt, azonban érezni lehetett, hogy Erdei minden eddigi ellenfelénél komolyabb riválissal akadt össze. A mérkőzés rendkívül sportszerű volt, ennek ellenére nem kímélték egymást a fiúk, és néha Madár is beleszaladt egy-egy igen kemény ütésbe.

Ahogyan telt az idő, úgy vált egyre inkább nyilvánvalóvá, hogy Erdei - profi pályafutása során először - tizenkét menetre kényszerül majd, ez azonban a tizedik menetig semmi veszéllyel nem látszott fenyegetni, hiszen az amatőrként világbajnok magyar öklöző egyértelműen ura volt a helyzetnek.

A tizedik, majd a tizenegyedik menetben mutatkoztak először igazán a fáradtság jelei Erdein, azonban amikor szükség volt rá, rendkívül taktikusan lassította az iramot, fogott és eltáncolt, ha a helyzet úgy kívánta.

Madár tanulni akar a meccsből
"Meg kell néznem a mérkőzést, mert nem igazán tudom, hogy mi hogyan történt. Megérdemelten nyertem, de az utolsó négy menetet azt hiszem elveszítettem" - értékelt Erdei. "A kondíciómmal volt baj, tanulnom kell ebből, több ilyen tizenkétmenetes meccsre van szükségem, akár edzésen is."
A tizenegyedik menetben Pérez egy véletlen fejelést követően padlóra került, és hosszú másodpercekig úgy tűnt, hogy nem is tudja folytatni a mérkőzést. A spanyolt azonban kemény fából faragták, összeszedte magát, és fergeteges hajrába kezdett. A menet végéig űzte hajtotta Erdeit, és ekkor úgy tűnt, hogy jobban bírja erővel a végét, mint Madár.

Az utolsó perceket rettenetesen meghajtotta Pérez, hiszen tudta, hogy az első tíz menet döntő Erdei-fölénye miatt csak a kiütés lehet üdvös számára. Mindent meg is tett ennek érdekében, azonban Madár összeszorított foggal harcolva kihúzta a végső gongszóig, hogy végül egyhangú pontozással megvédje bajnoki címét.

A magyar és az osztrák pontozó 118-111, a francia pedig 117-111 arányban látta jobbnak Erdei Zsoltot, aki megvédte a WBO félnehézsúlyú kisvilágbajnoki címét.


1/2 következő oldal>>

1. "Az utolsó négy menetet azt hiszem elveszítettem"

2. Erdei Zsolt eddigi mérkőzései


Korábban:
Erdei Zsolt már bárki ellen kiállna
Szegedre jönnek a Klicsko fivérek
Madár már Szegeden kesztyűzik
Kótai első, Erdei negyedik a világranglistán
BOXUTCA étterem, kávéház - 1065 Budapest, Bajcsy Zs. út 21.
tel.:354-1444 - e-mail:foglalas@box-utca.hu


Családi mulatság

Vállalati rendezvények

A 354-1444-as telefonszámon, vagy e-mailben!Aktuális étlapunk