londonsubsportképgalériazeneépítészetfilmrégióirodalom konyhaiwiwIdőjárás
Londonban:

+10º C
hűvös, borús

Pöttyös birkák közt csahol az előkelő múltú eb

A Matlockban émelygésig ettük magunkat kolbászkával, baconnal és dzsemmel a nippekkel díszített kandalló mellett, aztán továbbindultunk a kisvárosból a zöld farmok felé. Riport egy angol farmról és a tipikus brit reggeliről.

Tom Hanks is kóstolta a színvak halászsarj tőkehalát

2008. 03. 03., 15:47

Fotó: Pályi Zsófia

A skótokról két dolgot kell feltétlenül tudni: egyrészt a zsugoriság távol áll tőlük, másrészt nem adják fel könnyen. A keleti parti faluban felnőtt Robert színvaksága miatt nem lehetett hajóskapitány, erre megalapította Skócia kedvenc hal-és sültkrumpli éttermét, ahol Tom Hanks is megnyalta mind a tíz ujját az olajban úszó tőkehal után.

Folytatás

Grafitember a brit kocsmakultúráról

2008. 03. 03., 15:46

Nézd meg nagyban!

Megmentik az ale-t a brit a sörbarátok

2008. 02. 19., 10:39

Forrás: EPA

A csehek és a németek után a britek isszák a legtöbb sört Európában, de a szigetországban másképp főzik a hagyományos habzó nedűt, mint a kontinensen. Az "ale" előbb a bor és a gin, a 20. században pedig a lager sörök terjedésével vívta olykor reménytelennek tűnő harcát, ám a szervezett fogyasztói ellenállásnak köszönhetően mostanában úgy tűnik, reneszánszukat élik a kis, független serfőzdék.

Folytatás

Önálló iparágat tart fönn az élet vize

2008. 02. 14., 14:20

Forrás: [origo]

A világ legnépszerűbb röviditala a whisky, azon belül is a Scotch. Az eredetvédett szesz lepárlása gazdasági húzóágazat, amely évente úgy 900 milliárd forintnak megfelelő exportbevételt termel Skóciának. A legenda szerint a brit szigeteken Szent Patrik honosította meg a gabonapárlatot, amelyet azonban napjainkban legnagyobb mennyiségben a görögök fogyasztanak.

Folytatás

A Jamie Oliver kultusz

2008. 02. 12., 09:54

Forrás: [origo]

A rajongók szerint Jamie úgy főz, mint egy zseni, úgy néz ki, mint egy kölyökkutya, akit imádni kell, s úgy viselkedik, mint egy kamasz fiú, miközben imádja a családját. Egyszerűen szeretnivaló. Többen viszont viszolyognak tőle. A pösze, kócos séf világszerte ismert és elismert, sokan esküsznek rá, ugyanakkor megszavazták az egyik legrosszabb britnek. Valamit tudhat, mivel milliókat keres egy cég reklámarcaként és egyszerűen semmibe nem "tud" belebukni, legyen szó házasságról, a gyermekétkeztetés megreformálásáról vagy csak egyszerűen egy olasz kirándulásról a kamera előtt.

Folytatás

betöltés folyamatban...


TolkienBeckett
A szavazás állása

hirdetés

BritZone játékok 2008. 03. 06.

Az Egyesült Királyság régi- óihoz kapcsolódó játékok a British Council kulturális, nyelvgyakorló és szórakoz- tató interaktív oldalán. Nyerj jegyet Londonba!

Brit történelmi kvízek 2008. 03. 06.

Ki vezette a trafalgari csatába az angolokat? Mikor épült a Tower? Tesztelt tudásod a Kvízparton!Írja be a lefordítandó kifejezést!