londonsubsportképgalériazeneépítészetfilmrégióirodalom konyhaiwiwIdőjárás
Londonban:

+10º C
hűvös, borús

Képes londoni városnézés

Vass László2008. 02. 28., 18:19Utolsó módosítás: 2008. 02. 29., 13:09

A nyári szezon után jön az őszi városlátogató hétvégi kirándulások szezonja. A számtalan fapados járat segítségével a legtöbb nagy európai fővárosba könnyedén és olcsón eljuthatunk. Induló sorozatunkban minden héten képes városnézésre invitáljuk olvasóinkat, amelyben bemutatjuk, mit érdemes megnézni egy hétvége alatt. Első állomás: London.

Aki még sosem járt Londonban és csupán egy hétvégéje van a város felfedezésére, mindenképpen a kötelező látnivalókkal kell kezdenie a városnézést, de ha ügyesen osztjuk be időnket, jut idő különlegességekre is.

Elsőként a Tower erődjét ajánljuk megtekintésre, aki nem járt még itt, annak kötelező, aki pedig igen, annak is nyújthat új élményeket.

Az erődben megtekinthetők többek közt a brit koronázási ékszerek - köztük az 530 karátos Afrika csillaga -, megnézhetjük, milyen módszerekkel kínozták és tartották fogva a közép- és kora-újkorban a londoni rabokat és megtekinthetjük a helyet, ahol VIII. Henrik kivégeztette feleségeit és ellenlábasait. Fontos tudni, hogy a tárlatvezetés óránként indul egészen délután fél 4-ig.

  1. A Tower
  2. A Millenium-híd
  3. Tate Modern
  4. Westminster apátság
  5. Soho
  6. Az új Wembley stadion
  7. Kensington Market
betöltés folyamatban...


TolkienBeckett
A szavazás állása

hirdetés

BritZone játékok 2008. 03. 06.

Az Egyesült Királyság régi- óihoz kapcsolódó játékok a British Council kulturális, nyelvgyakorló és szórakoz- tató interaktív oldalán. Nyerj jegyet Londonba!

Brit történelmi kvízek 2008. 03. 06.

Ki vezette a trafalgari csatába az angolokat? Mikor épült a Tower? Tesztelt tudásod a Kvízparton!Írja be a lefordítandó kifejezést!