Képes londoni városnézés

Vágólapra másolva!
A nyári szezon után jön az őszi városlátogató hétvégi kirándulások szezonja. A számtalan fapados járat segítségével a legtöbb nagy európai fővárosba könnyedén és olcsón eljuthatunk. Induló sorozatunkban minden héten képes városnézésre invitáljuk olvasóinkat, amelyben bemutatjuk, mit érdemes megnézni egy hétvége alatt. Első állomás: London.
Vágólapra másolva!

Aki még sosem járt Londonban és csupán egy hétvégéje van a város felfedezésére, mindenképpen a kötelező látnivalókkal kell kezdenie a városnézést, de ha ügyesen osztjuk be időnket, jut idő különlegességekre is.

Elsőként a Tower erődjét ajánljuk megtekintésre, aki nem járt még itt, annak kötelező, aki pedig igen, annak is nyújthat új élményeket.

Az erődben megtekinthetők többek közt a brit koronázási ékszerek - köztük az 530 karátos Afrika csillaga -, megnézhetjük, milyen módszerekkel kínozták és tartották fogva a közép- és kora-újkorban a londoni rabokat és megtekinthetjük a helyet, ahol VIII. Henrik kivégeztette feleségeit és ellenlábasait. Fontos tudni, hogy a tárlatvezetés óránként indul egészen délután fél 4-ig.