londonsubsportképgalériazeneépítészetfilmrégióirodalom konyhaiwiwIdőjárás
Londonban:

+10º C
hűvös, borús

Puzzle: Nekünk is egy Beatlesre lenne szükségünk

Inkei Bence2008. 03. 03., 11:43Utolsó módosítás: 2008. 03. 03., 15:08
eszközök:

Szerinted a Puzzle előtt milyen lehetőségek vannak Angliában?
- Előttünk a nagy befutáshoz vezető út már nincs nyitva, maximum egy másod- vagy inkább harmadvonalbeli zenekar lehetünk, amely turnézik, fellép a fesztiválok kisebb színpadain, de azért meg tud élni a zenélésből. Nyilván nem lesz belőlünk Coldplay, ezt jól tudjuk. Mostanra már megtanultuk, hogy nemcsak az ám a lényeg, hogy hogyan szól a lemez, hanem az is, hogy mennyi pénz van a promótálásra. Mi jó magyar szokás szerint először az összes pénzt a lemezbe öltük, hogy jól szóljon, sokat költöttünk profi hangmérnökre, viszont a promócióra semmit. Pedig az is legalább ilyen fontos, hogy megtaláljuk a módját, miként juttathatjuk el a célközönséghez.

Mennyiben éreztétek előnynek vagy hátránynak azt, hogy magyarok vagytok?
- A dobosunk, James korábban a 22-20's-ben dobolt, amelynek ugyanaz volt a menedzsere, mint a Radioheadnek. Összehozott bennünket vele, és ő azt mondta, hogy akárki akármit mond, ne higgyük el, mert az, hogy magyarok vagyunk, hátrány. Az egész iparág ugyanis arra van felépítve, hogy az új Beatlest keresik, vagyis elsősorban brit zenekarokat figyelnek. Egyébként voltak magyaros motívumok egyes számainkban, én nagyon szeretem a magyaros dallamvilágot, sok Bartókot hallgattam, vagy éppen Szörényi Levente szólólemezeit, amiben jó arányban van a magyarosság és a rock and roll. És amikor kiadóknál házaltunk, sosem ezekre a dalainkra voltak vevők, hanem a bluesos alapú, középtempós számokat szerették. Szerintem ez a fajta egzotikum itt nem nyerő, az angoloknak biztosan szokatlan lenne.

Adtatok magatoknak valamiféle határidőt, hogy meddig próbálkoztok Londonban?
- Én nem vagyok már mai gyerek, és úgy döntöttünk, hogy ha a második kislemez sem hoz változást megélhetési szinten, hazaköltözünk. Megpróbáltuk, jó volt, sok tapasztalatot szereztünk, de tovább nem érdemes erőltetni, főleg úgy, hogy az új zenekarok mind 18-20 év körüli átlagéletkorúak. Ami nekünk nem természetes, az a pörgés, vagyis, hogy itt nincs vesztegetni való idő, hanem naponta ontani kell a számokat, teljes műszakban, és felfogni, hogy ez nem a művészkedésről szól. Ha lesz magyar előadó, aki sikeres lesz itt, olyan lesz, aki már középiskolában is idejár, mert akkor még lesz ideje megismerni az itteni viszonyokat, mert ha egyszer már elkezdtek zenélni, akkor már nem lesz idő semmire. Tehát ha valaki be akar futni Angliában, annak 14 évesen ki kell jönnie, és itt megcsinálni a szerencséjét, különben könnyen el lehet vesztegetni egy egész életet. De én személy szerint nem vagyok csalódott, örülök neki, hogy megismertem, hogy működik a zeneipar itt.

[origo]

  1. "Ez ipar, nem művészet"
  2. "Nyilván nem lesz belőlünk Coldplay"
eszközök:
betöltés folyamatban...


TolkienBeckett
A szavazás állása

hirdetés

BritZone játékok 2008. 03. 06.

Az Egyesült Királyság régi- óihoz kapcsolódó játékok a British Council kulturális, nyelvgyakorló és szórakoz- tató interaktív oldalán. Nyerj jegyet Londonba!

Brit történelmi kvízek 2008. 03. 06.

Ki vezette a trafalgari csatába az angolokat? Mikor épült a Tower? Tesztelt tudásod a Kvízparton!Írja be a lefordítandó kifejezést!