Hová kell küldeni?

kuldjkepet@origo.hu

Az eddig beküldött képeket és videókat itt nézheti meg. Ezek alapján látni fogja, mit tartanak hírértékűnek vagy érdekesnek Magyarország egyik legolvasottabb portáljának, az Origónak a szerkesztői.

Írjak hozzá valamit, vagy csak képet küldjek?

Sokat segít, ha pár sorban leírja: hol és mikor készült a felvétel. Ha esetleg tudja, kik szerepelnek rajta, vagy miért történt az adott esemény, szintén hasznos lehet. Ha a telefonszámát is megadja, akkor gyorsabban kapcsolatba tudunk lépni önnel. Erre akkor lehet szükség, ha szívesen használnánk a felvételét, de picivel több információra van szükségünk.

Hogyan kell küldeni?

Mobiltelefonról a leggyorsabb. A képet e-mailben, csatolt fájlként küldje, a videót pedig töltse fel a Youtube-ra vagy a Videára, és csak a linket küldje el nekünk, így időt és adatforgalmat takarít meg.

Fotót vagy inkább videót csináljak, ha látok valamit?

Önre bízzuk. A fotó általában sokkal gyorsabb, és az elkészítés után akár fél percen belül az Origo szerkesztőségében lehet. A videó macerásabb ugyan, de ha egy folyamatot szeretne megmutatni, akkor néha hasznosabb.

Mi történik, ha küldök valamilyen fotót vagy videót?

Azonnal megérkezik az Origo felelős szerkesztőjének a számítógépére. Ha úgy döntünk, publikáljuk a videót vagy a fotót, akkor elhelyezzük az Origón.

Mi lesz az elküldött, de nem publikált fotók, videók sorsa?

Ezeket töröljük. Semmilyen adatot, fotót, videót nem tárolunk. További részleteket az Origo adatkezelési szabályzatában olvashat erről.