Megújult a retró Ricoh kamera

Vágólapra másolva!
Bemutatták a Ricoh Caplio GX200-at, a japán vállalat legújabb digitális fényképezőjét. A tizenkét megapixeles készülék érdekessége a levehető kereső, illetve a 24 milliméteres nagylátószögű optika.
Vágólapra másolva!

A mindössze 25 milliméter vastag fotógép elődjét tavaly mi is leteszteltük, és kimondottan tetszett, hogy a mai trendekkel ellentétben masszív fém vázba építették bele, rengeteg manuális állítási lehetőséget kapott, ráadásul AAA elemekkel is használható.

Forrás: [origo]

A most leleplezett Ricoh GX200 szenzora tizenkét millió pixel rögzítésére képes, precíz mozgatásával pedig a kézremegés hatását is korrigálják. A fotógép optikája szinte változatlan, kisfilmes értékeken számítva 24 - 72 milliméteres tartományban enged fényképezni. A hátfali kijelző viszont nagyobb lett minden tekintetben: képátlója 2,7 col, felbontása pedig már 460 ezer pixel.

Külön érdekesség, hogy a japán kütyü automatikusan érzékeli, ha vízszintben van gép, és ezt zöld fény felvinnalásával, és hangjelzéssel jelzi. A kikapcsolható funkció különösen természetfotók és épületfotók készítésekor lehet majd hasznos. A Ricoh Caplio GX200 jövő hónapban jelenik meg a boltok polcain, ára az Egyesült Királyságban 400 angol font, vagyis 120 ezer forint lesz.

Forrás: [origo]