Új fényképezők a Panasonictól

Vágólapra másolva!
Négy új kompakt digitális fényképezőt is bejelentett a japán gyártó, melyek közt óriási, 18-szoros zoomot kínáló modell, és szupervékony kivitelű típus is található.
Vágólapra másolva!

A könnyen hordozható kompakt digitális fényképezőgépek közül a Lumix DMC-ZX1-es extra vékony kivitelével és csupán 160 grammos tömegével tűnik ki. Ezt a készüléket speciális, csupán 0,3 mm vastag aszférikus lencsékkel szerelték fel, melynek köszönhetően csupán 26 mm vastag a gépháza. A 25-200 mm-es átfogású optika a nagylátószögű fotózás mellett nyolcszoros zoomot biztosít. A 12,1 megapixeles fényképező további extrái közé a bemozdulás megelőzésében segédkező optikai képstabilizátor, illetve a HD-felbontású (1280x720 pixeles) videórögzítési lehetőség, bár ez csak a nagy fájlméretet produkálni motion JPEG formátumban érhető el.

Forrás: [origo]
Panasonic ZX1

Egy kategóriával nagyobb méretű és tömegű (367 gramm), azaz a bridge kategóriába sorolható az új FZ35-ös típus, amelynek optikája 27-486 mm-es átfogású, azaz kis jóindulattal már ultrazoomnak mondható, de emellett tizennyolcszoros nagyításra képes. Ezt a készüléket a gyártó már hibrid típusnak nevezi, mivel AVCHD Lite formátumú, 720p-s (1280x720 pixel) felbontású videók rögzítésére is képes. Ennek a formátumnak az az előnye, hogy kis méretű videofájlokat generál le, így azonos nagyságú memóriakártyán nagyjából duplaannyi felvétel fér el, mint motion JPEG-ben. A készüléket ráadásul jó minőségű sztereó mikrofonnal is felszerelték, és elődjéhez hasonlóan számos manuális beállításra módot biztosít.

Forrás: [origo]
Panasonic GZ35

25 mm-es nagylátószögű fotózási képessége az egyik legfontosabb ismérve az FX60-as típusnak, amely ötszörös nagyítási lehetőséget biztosít. A nagylátószögű fotózás azt jelenti, hogy a fényképezőgép nagyobb területet képes befogni objektívjén, ami például csoportképek rögzítésekor jöhet jól. HD-videót ez a modell is rögzíteni tud, ám ugyancsak motion JPEG formátummal dolgozik. Érdekessége az arcfelismerő funkció, amely legfeljebb három személyt képes felismerni előzetes kalibrálást követően, így rögzíteni tudja, mely képeken szerepelnek ők.

Forrás: [origo]
Panasonic FX60

A legkisebb, ultrakompakt kategória képviselője az új FP8-as modell, amelynek optikája a gépház belsejében található, nem is emelkedik ki abból. Az extra vékony fényképezőgép 12 megapixeles fotókat tud rögzíteni, 28-128 mm-es optikája van, azaz 4,6-szoros nagyításra képes. Ez is támogatja az előbb említett arcfelismerő funkciót, és extra gyors autófókusszal szerelik fel, és alkalmas HD-videorögzítésre is motion JPEG formátumban. Az új digitális fényképezők ára egyelőre nem ismert, a gyártó csupán azt közölte, hogy szeptemberben kerülnek majd a boltokba.