Óvszerrel ugyanolyan élvezetes a szex

Vágólapra másolva!
Egy reprezentatív mintán végzett amerikai felmérés szerint az óvszer használata a szexuális élményt nem csökkenti.
Vágólapra másolva!

Ugyanannyira élvezetes a szexuális együttlét óvszerrel, mint óvszer nélkül - olvasható a The Journal of Sexual Medicine folyóirat cikkében. A 18 és 59 év közötti amerikai nők és férfiak körében végzett felmérés tehát cáfolja azt az elterjedt vélekedést, miszerint a gumióvszer használata rontja az együttlét minőségét.

Az Indianai Egyetem szakemberei vizsgálatukhoz egy korábbi nemzeti szintű felmérés adatait vették alapul, amelyben a megkérdezettek többek között értékelték szexuális együttléteik minőségét, és beszámoltak arról is, hogy ezek során használtak-e gumióvszert vagy síkosítót. Az eredményekből az derült ki, hogy a reprezentatív mintát alkotó férfiak és nők ugyanolyan meghittnek és kielégítőnek találták az óvszeres aktust, mint az anélkülit.

A két nem válaszaiban különbségek inkább részletkérdésekben mutatkoztak: a nők negyede nem tudta megmondani, hogy a használt óvszer milyen anyagból készült, illetve síkosított volt-e, míg a férfiaknál ez az arány csak 10 százalék körüli volt. A felmérésből az is kiderült, hogy a férfiak véleménye szerint az óvszer használata nem befolyásolta a merevedést, vágyaikat nem lohasztotta le.

A szakmai szervezetek remélik, hogy a felméréssel sikerül felhívni a figyelmet arra, hogy a biztonságos szex egyben élvezetes is. Az Egyesült Államokban a mai napig igen magas a nemi úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhességek száma, és szép számmal akadnak olyanok, akik még mindig a szabad szex hívei. A gumióvszertől sokan idegenkednek, pedig önfeledtebb szexuális együttlétet biztosít, hiszen helyes használat esetén nem kell aggódni a nemi úton terjedő betegségek miatt - olvasható a cikkben.