Élő csótányt talált páciense fejében, a szeme mögött befúródva egy indiai orvos.

A mit sem sejtő nő a szeme mögött érzett állandó viszketés miatt kereste fel az orvosát. A 42 éves nőnek valószínűleg álmában mászott az orrába a rovar, felébredéskor kellemetlen fájdalmat és viszketést érzett, ezért ment el a Csennaiban lévő Stanley Egyetemi Klinikára. Egy orrzuhany után a nőt hazaküldték, panaszai azonban nem múltak.

Ezután M. N. Shankar fül-orr-gégész endoszkóppal vizsgálta meg a páciens orrát, és ekkor fedezte fel a probléma okát: Egy pár izgő-mozgó lábat láttam". A csótány csaknem a koponyaalapig fúrta magát, az agyhoz közel, a két szem közötti területre fészkelte be magát. Ilyet 30 éves praxisában még sohasem látott az orvos, aki végül egy porszívóhoz hasonló műszerrel távolította el a még mindig élő és mozgolódó csótányt a páciense fejéből.

A 45 perces beavatkozás után a nő jól van. Shankar szerint a nő életveszélyes állapotba kerülhetett volna, ha az állatot nem távolítják el. "Ha bent maradt volna, hamarosan elpusztul, a páciensnél pedig fertőzés alakul ki, amely az agyáig is terjedhetett volna" - fejtette ki.

A bizarr műtétet erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.