Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Luiz Felipe Scolari (Portugália)
2003. november 25., kedd, 9:36|Utolsó módosítás: 2003. november 30., vasárnap, 16:39

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az elmúlt évtizedben klubszinten nem volt nála eredményesebb tréner Brazíliában.


Forrás: EPA
Ajánlat
Az Eb-csapatok mesterei
Portugália - esélyes

Pályafutásának elején a Közel-Keleten dolgozott, és először akkor figyeltek fel rá, amikor 1991-ben nagy meglepetésre megnyerte a Taca Brasilt a Criciumával.

Később a Grémio mestere lett, amellyel ismét elhódította a brazil kupát, majd 1995-ben a Libertadores-kupában sem talált legyőzőre, végül a brazil országos bajnoki címmel tette teljessé gyűjteményét.

Kisebb japán kitérőt követően (a Jubilo Ivata mestere volt) a Palmeirasszal ott folytatta, ahol a Grémióval abbahagyta: Mercosur-kupát, majd Libertadores-kupát nyert a Sao Pauló-iakkal.

2001-ben közel állt ahhoz, hogy a Cruzeiróval is megnyerje a legrangosabb dél-amerikai klubkupát. 2001 júniusában nevezték ki a válogatott élére, és ha nehezen is, de sikerült kivezetnie a selecaót a vébére.

Az Ázsiában megszerzett világbajnoki cím után felállt a kispadról, és elvállalta a portugál együttes irányítását. Klubedzőként híres volt arról, hogy csapataival elsősorban védekező típusú futballt játszatott, és minden eszközt bevetett a győzelem érdekében.

(FOCIVILÁG)Küldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem