Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Söderberg, Lagerbäck (Svédország)
2003. november 25., kedd, 9:39|Utolsó módosítás: 2003. november 30., vasárnap, 16:42

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A svéd labdarúgó-válogatott egy szempontból mindenképpen egyedülálló az Európa-bajnokságon részt vevő együttesek között: ez az egyetlen csapat, amelyet nem egy, hanem kettő szövetségi kapitány irányít.


Forrás: EPA
Lagerbäck, Söderberg
Ajánlat
Az Eb-csapatok mesterei
Svédország - esélyes

Tommy Söderberg 1997. október 13-án vette át a háromkoronás nemzeti tizenegy irányítását, azt megelőzően három éven keresztül az utánpótlás-válogatott mellett dolgozott. Az egykori középiskolai tornatanár mellé fél évvel később osztották be asszisztensnek Lagerbäcket, aki játékosként csak az amatőrök között szerepelt, majd gazdasági diplomát szerzett, és 1990-től dolgozott a Svéd Labdarúgó-szövetségnél.

Egy éven keresztül hivatalosan Söderberg pályaedzőjeként végezte munkáját, ám három évvel ezelőtt némi meglepetésre teljes jogú partnernek nevezték ki. Azóta együtt vezetik a nemzeti tizenegyet, noha a mérkőzéseket követő sajtótájékoztatókon csak Söderberg szokott megjelenni. A két szakember közös futballfilozófiája a betonbiztos védekezés.

Lagerbäck kinevezésekor sokan kételkedtek abban, hogy ez a megoldás sikeres lehet, hiszen úgy gondolták, hogy nem tesz majd jót a megosztott felelősség. De az eredmények azt mutatják, hogy ez sem a trénerduót, sem pedig a futballistákat nem zavarja.

(FOCIVILÁG)Küldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem