Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Edgar Davids (Hollandia)
2004. április 1., csütörtök, 8:12|Utolsó módosítás: 2004. április 15., csütörtök, 7:56

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Edgar Davids, a hollandok középpályása.


Forrás: EPA
Forrás: EPA
Ajánlat
Az Euro2004 játékosai
Hollandia
Holland blog

Edgar Davids (Hollandia)
Poszt: középpályás
Klub: FC Barcelona
Születési idő: 1973. március 3., Paramaribo
Testsúly, magasság: 169 cm/68 kg
Válogatottság: 60 mérkőzés, 6 gól

Az utóbbi évek egyik legagresszívabb futballistája, nem véletlenül Pitbull a beceneve, mindig történik körülötte valami. A Schellinwoude nevű tehetséggondozó klubban kezdte pályafutását, majd az Ajaxhoz került, ahol már fiatalon nagy sikereket ért el: tagja volt az 1995-ben BEK-et és Világkupát nyert együttesnek.

Ekkor már válogatott focistának mondhatta magát, a nemzeti tizenegyben 1994-ben mutatkozott be. Az 1996-os Európa-bajnokságon azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nyíltan rasszizmussal vádolta a szövetségi kapitányt, Dick Advocaatot, amiért hazaküldték a kontinensviadalról.

Nem sokkal később az AC Milanhoz szerződött, de a rossoneróknál nem ment neki a játék. 1998 decemberében a Juventus igazolta le, és a torinóiaknál valósággal kivirágzott, aminek köszönhetően visszakerült a válogatottba is. 2001-ben tiltott anyagot, nandrolont találtak a szervezetében, és pár hónapos eltiltást kapott.

A Juvében egészen a legutóbbi szezonig alapember volt, bár rengeteg piros lapja miatt sok konfliktusa volt a trénerrel, Marcello Lippivel. Ebben a szezonban már csak elvétve lépett pályára, és januárban kölcsön is adták a Barcelonának, amely a vezérletével hatalmas formajavuláson ment keresztül.

A kilencvenes évek végén meg kellett műteni a szemét, azóra hordja az immár védjeggyé vált napszemüveget.

(FOCIVILÁG)Küldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem