Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


David Beckham (Anglia)
2004. május 4., kedd, 8:26|Utolsó módosítás: 2004. május 18., kedd, 7:48

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere David Beckham, az angolok középpályása.


Forrás: EPA
Ajánlat
Az Euro2004 játékosai
Angol blog
Anglia

David Beckham (Anglia)
Poszt: középpályás
Klub: Real Madrid
Születési idő: 1975. május 2., Leytonstone
Testsúly, magasság: 182 cm/75 kg
Válogatottság: 66 mérkőzés, 13 gól

1986-tól a Bobby Charlton Futballiskolába járt, 11 évesen el is nyert egy ösztöndíjat, amellyel egy héten át a helyszínen tanulmányozhatta az akkor Venables által irányított Barcelona edzéseit és egy bajnoki meccsét.

A Manchester Unitedben nevelkedett, de játszott kölcsönben Prestonban 5 meccs és 2 gól erejéig az 1994-95-ös idényben. A Ligakupában már 17 évesen, az első ligában egy hónappal 20. születésnapja előtt debütált. 1996-ban bajnok és FA-kupagyőztes, egy évre rá ismét bajnok és BL-elődöntős, kétszeres Charity Shield (szuperkupa) győztes (1996, 1997).

Ez utóbbi idényt káprázatos góllal nyitotta: a felezővonalról ívelt a Wimbledon kapujába az első bajnoki találkozón. Abban a szezonban futott be a nemzetközi porondon is: az első vb-selejtezőn, szeptember 1-jén a moldáviaiak ellen debütált a nagyválogatottban (korábban játszott az U-21 csapatban is), az idény végén pedig szakértő vélemények szerint főszerepet játszott a Tournoi de France megnyerésében.

Azóta tulajdonképpen a legnagyobb világsztárnak és a legismertebb futballistának számít, személye valóságos kulturális ikonná vált, amihez jelentősen hozzájárult, hogy felesége Victoria Adams, az egykori Spice Girls világhírű angol zenekar egyik sztárja.

Tavaly nyáron nagy felhajtás közepette igazolt a Real Madridba, ahol számára új poszton, sokkal védekezőbb felfogásban futballozik. Mind a középpálya közepén irányítóként, mind jobb oldalon képes kiemelkedő teljesítményre. Gyors és energikus játékos, keresztlabdái és hosszú szöktetései élményszámba mennek. Jelenleg az angol válogatott egyik legbiztosabb kezdőjátékosa.

(FOCIVILÁG)Küldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem