Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Szabics a spanyoloknak szurkol az Eb-n
2004. június 10., csütörtök, 14:10|Utolsó módosítás: 2004. június 10., csütörtök, 14:22

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Továbbra is Szegeden kezelteti térdsérülését Szabics Imre, a VfB Stuttgart és a magyar válogatott csatára, aki ezúttal a hét végén kezdődő portugáliai Eb-n szereplő csapattársairól mondja el véleményét, emellett tippelésre is vállalkozik, és azt is elárulja, hogy a spanyoloknak szurkol majd a tornán.SMS-játék

Tippeljen a foci-Eb történéseire, és nyerje a Borsodi sört kartonszám!


Nyerjen 100 doboz sört!

Ajánlat
Eb-blogok
Henry és Torres az olaszokat isteníti
Németország - esélyes
Horvátország - ki tudja?
Svájc - ki tudja?

- Melyik négy csapatot várja ez elődöntőbe?
- A latin stílus sikerére számítok, azaz Portugália, Olaszország és Spanyolország, illetve Franciaország négy közé kerülésére.

- Kinek szurkol majd?
- Spanyolországnak, mert válogatott szinten még nem sikerült nagy világversenyt nyernie. Természetesen szorítok stuttgarti csapattársaimért is, hogy minél jobb eredménnyel zárják az Eb-t.

- Milyen állapotban várják a sorozatot, és milyen erényekkel rendelkeznek a kontinenstornán részt vevő stuttgarti társai?
- Szerintem sikerül majd kipihenniük a bajnokság fáradalmait, és a rajtra fittek lesznek mindannyian. A Stuttgart keretéből nyolcan vesznek részt az Eb-n, négyen a német, ketten a horvát és ketten a svájci válogatottban. Rudi Völler csapatában Kuranyi, Lahm és Hinkel is a kezdő csapat tagja lehet, de ugrásra készen áll Kahn helyetteseként Hildebrand is. Utóbbi szerintem az idei szezon legjobb Bundesliga-kapusává nőtte ki magát, nem véletlen, hogy Kahn távozása esetén azonnal leszerződtetné a Bayern München. Kuranyival elfogult vagyok, mert kifejezetten jó barátom, de ettől függetlenül is bátran kijelenthetem, a német válogatott egyik legnagyobb csatárreménysége, aki jól rúg, nagyszerűen fejel, s könnyen kerül gólhelyzetbe. A jobbhátvéd Hinkel sokáig sérült volt, ám nélkülözhetetlenségét jelzi, hogy felépülése után azonnal visszakerült a válogatottba, ahol Friedrich a legnagyobb riválisa. Lahm képességeiről mindent elárul, hogy a német harmadosztályból, pontosabban a Bayern München amatőrcsapatából érkezve a Stuttgart meghatározó játékosává vált, és akár évekre kibérelheti a bal oldali védő posztját a válogatottban is. Vele kapcsolatban azt sajnálom, hogy csupán kölcsönben van Stuttgartban.

- A Stuttgart horvát és svájci játékosai is hasonlóan komoly szerepet kaphatnak az Eb-n?
- Valószínűleg igen. A horvátoknál például nem véletlenül Zivkovic a csapatkapitány, nagyon rutinos futballista. Vranjes viszont a fiatalabb korosztályhoz tartozik, ám már tavaly Leverkusenben és idén Stuttgartban is bebizonyította, hogy kiváló védekező középpályás. A svájciaknál eredetileg Hakan Yakin és Streller lett nevezve az Eb-re, nagyon sajnálom, hogy utóbbi lábtörése miatt végül mégsem utazhat. Hakan Yakin viszont ott lesz, s mivel tökéletesen képzett irányító, aki jól lát a pályán, remekül lövi a szabadrúgásokat, minden adottsága megvan a portugáliai kiugráshoz.

- Végezetül árulja el, ön szerint ki lesz a torna legnagyobb sztárja?
- Úgy érzem, ez az Eb megint Zinedine Zidane-ról szól majd.

Bánki József

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem