Topligák
Angol, spanyol, olasz és német csúcsfoci, sőt.
Ez kell nekem!Háttérképek


Még több...

Hírlevél


kér lemond


Figo származása miatt nem kedveli Decót
2004. június 11., péntek, 15:04|Utolsó módosítás: 2004. június 11., péntek, 16:03

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Szombaton este hat órakor Portóban a Portugália-Görögország mérkőzéssel kezdetét veszi a XII. labdarúgó Európa-bajnokság. A portugálok háza táján kisebb felzúdulást okozott, hogy Luis Figo brazil származása miatt kritizálta Decót. A csoport másik mérkőzésén a spanyolok az oroszok ellen kezdenék meg menetelésüket. A dán válogatott tagjai gyászolnak, Jesper Grönkjaer édesanyja ugyanis elhunyt.


Rehhagel a pontszerzést is csodának tartja 1/3. oldal >>


SMS-játék

Tippeljen a foci-Eb történéseire, és nyerje a Borsodi sört kartonszám!


Nyerjen 100 doboz sört!

Ajánlat
Eb-blogok
Portugália - esélyes
Görögország - ki tudja?
Nem randizhatnak a franciák
Beckhamné különcködik, Smícer optimista
Szabics a spanyoloknak szurkol az Eb-n
Henry és Torres az olaszokat isteníti
Az oroszok a bíróktól tartanak

A házigazdáknak csak a győzelem lehet az elfogadható, hiszen sokan a torna esélyeseinek tartják őket, ráadásul az együttesben több olyan játékos is szerepel, akinek minden bizonnyal ez lesz az utolsó alkalma, hogy nagy trófeát nyerjen.

A statisztikák portugál sikert ígérnek, mivel a görögök 1991 óta nem tudták legyőzni a luzitán gárdát, sőt történetük során még soha nem nyertek a házigazdák vendégeként.

A két csapat legutóbb tavaly novemberben találkozott egymással, akkor Pauleta és Lakisz góljai után 1-1-es döntetlen született, igaz, a görögök Karagunisz kiállítása után már a 30. percben emberhátrányba kerültek.

Otto Rehhagel, a vendégek német szövetségi kapitánya nem nagyon bízik a győzelemben, de mint mondta, ha a portugáloknak nem sikerül hamar gólt szerezniük, akkor egyre nagyobb lesz rajtuk a nyomás. "Hatvanezer portugál ellen lépünk pályára. A görög futball elmúlt húsz évének legfontosabb mérkőzése vár ránk. Igazi csoda lenne, ha pontot szereznénk."

A Panathinaikoszban futballozó Joannisz Gumasz elárulta, hogy első perctől kezdve a védekezésre koncentrálnak, s kontrákra próbálnak játszani. Luiz Felipe Scolari, a portugálok brazil kapitánya mindenkire számíthat keretéből. A Portóval Bajnokok Ligája-győztes Deco azonban várhatóan csak a cserepadon kap helyet, ugyanis a kezdőben Rui Costa és Luis Figo lép pályára.

Utóbbi nem nagyon kedveli a brazil születésű csapattársát, s ennek ismét hangot is adott. "Egy kínai játsszon Kínában. Továbbra is fenntartom, hogy nem szeretem azokat, akik hazát váltanak" - jelentette ki a Real Madrid 31 éves klasszisa.

Portugália - Görögország, szombat 18 ó
Porto, A Sárkány stadionja
vezeti: Pierluigi Collina (olasz)
Várható kezdőcsapatok:
Portugália: Ricardo - Paulo Ferreira, Jorge Andrade, Fernando Couto, Rui Jorge - Costinha, Petit, Figo, Rui Costa - Pauleta, Simao Sabrosa
Görögország: Nikopolidisz - Fisszasz, Dellasz, Dabizasz, Szeitaridis - Cartasz, Karagunisz, Zagorakisz, Jannakopulosz - Nikolaidisz, Hariszteasz

A két csapat eddigi mérlege: 10 mérkőzés, 4 portugál győzelem, 2 görög győzelem, 4 döntetlen.


1/3 következő oldal >>

1. Rehhagel a pontszerzést is csodának tartja

2. Ismét összeáll a Raúl, Morientes csatársor

3. Elhunyt Grönkjaer édesanyjaKüldje tovább ismerősének!

Véget ért az EbGóóóóól


Rugby
Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem